Bu Rakamlar Projenin Önemini Bir Kez Daha Gösterdi!

Avrasya Tüneli’ne ait olan istatistikler açıklandı. Yaklaşık olarak 1 yıldır hizmet veren Avrasya Tüneli, hizmet vermiş olduğu araç sayısı ise büyük bir rekora imza attı. Açıklanan bu istatistiklere göre söz konusu olan bu dev proje, bir yıllık süre zarfı içerisinde 15,6 milyon aracın geçişini sağlarken, bir ayda toplam 45 bin aracı ağırladı.

Hizmete girmesinin ardından yaklaşık olarak bir yıl geçen Avrasya Tüneli istatistikleri açıklandı. 12 aylık süre zarfı içerisinde bu güzergahı kullanan pek çok araç sahibi tasarruf ederken, söz konusu olan bu istatistiklerde, tünelin her ay ortalama 45 bin aracı ağırlamış olduğu açıklandı.

Konuya istinaden açıklanan son verilere göre, yaklaşık olarak bir yıldır hizmet veren Avrasya Tüneli sayesinde araç sahipleri büyük ölçüde tasarruf sağladı. 1 milyar 250 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen bu tünelin işletme 24 yıl 5 ay iken, söz konusu olan bu süre dolduğunda işletme kamu eline verilecek.

1,8 Milyonu Farklı Plakaya Sahipti

Bir takım basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, Avrasya Tüneli söz konusu olan bu bir yıllık süreçte her ay ortalama olarak 45 bin kez araç geçişini sağladı. Bir yılda ise toplam 15,6 milyon araç geçişinin sağlandığı tünelde, bahsi geçen bu rakamdan 1,8 milyonu farklı araç plakaları olarak kayıtlara geçti.

Devlet 150 Milyon Lira Ödeme Yapacak

Avrasya Tüneli Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, tünel ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, söz konusu projenin kentteki araç sahiplerine büyük ölçüde tasarruf sağladığını belirtti. Bu yılın sonu itibari ile garanti sınırı olan 68 bine rahat bir şekilde ulaşılabileceğini dile getiren Arıoğlu, bu yıl için hükümetten 9 milyon aracın geçiş ücreti ödemesini alacaklarını, bahsi geçen bu rakamın da yaklaşık olarak 150 milyon liraya tekabül ettiğini ifade etti.

Ayrıca elde edilen bilgilere göre, bu yılın ardından Avrasya Tüneli geçiş ücreti 4,6 dolar ve KDV olarak hesap edildiğinde minimum 20 TL olacağı belirtiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.