Başkentray Hizmet Vermeye Başlıyor!

Ankara’da bir gün içerisinde 520 bin yolcuyu taşıyacak olan banliyö tren hattı projesi Başkentray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan tören ile açılacak.

Başkentte Sincan ile Kayaş arasında metro rahatlığı ile hizmet verecek olan banliyö hattı Başkentray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki ile gerçekleştirilecek olan törenle hizmet vermeye başlayacak.

İlk Etapta Trenler 15 Dakika Aralıklarla Hareket Edecek

İlk etapta 15 dakikada bir, ilerleyen süreçlerde ise 5 dakikada bir hareket edecek olan Başkentray, bir gün içerisinde toplamda 520 bin Ankaralının taşımacılığını gerçekleştirecek. Söz konusu olan banliyö hattı sayesinde Sincan ile Kayaş arasında ulaşım süresi 10 dakika kısalarak 49 dakikaya, Yüksek Hızlı Tren’lerin (YHT) Ankara ile Sincan arasındaki ulaşım süresi ise 17 dakika iken 11 dakikaya kadar gerileyecek.

YHT, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği adına ihtiyaç duyulan trafik potansiyelinin oluşturulması amacı ile hayata geçirilen Başkentray Projesi dahilinde Ankara ile Kayaş arasındaki güzergah üzerinde 4 adet, Ankara ile Behiçbey arasındaki güzergah üzerinde 6 adet, Behiçbey ile Sincan arasındaki güzergah üzerinde ise 5 adet hatlı sinyalli ve elektrikli yeni bir demiryolu inşası gerçekleştirildi.

Proje Dahilinde Toplam 23 Banliyö İstasyonu İnşa Edildi

Bunun ile beraber ayrıca proje dahilinde tümünün kullanımı engelli vatandaşların da kullanabileceği bir şekilde projelendirilen bir adet Yüksek Hızlı Tren garı ile 23 adet banliyö hattı istasyonu inşaatı da tamamlanmış oldu.

Tüm bunların yanı sıra Sincan – Lale – Elvankent – YHT Eryaman Gar – Etimesgut – Hipodrom – Yenişehir – Kurtuluş – Cebeci – Mamak – Kayaş istasyonlarında, Başkentray ile seyahat eden yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına ticari alanlar da inşa edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.