Başbakan Yardımcısı: Suriye’deki Etnik Gruplar Birlikte Hareket Etmemize Engel Değil!

basbakan-yardimcisi-suriyedeki-etnik-gruplar-birlikte-hareket-etmemize-engel-degil

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Suriye’deki zenginliklerde ve ülkenin topraklarında gözü olan emperyalistlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Amaçlarına Ulaşamayacaklar

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Ankara’daki Meyra Palas Otel’de düzenlenen Suriye Türkmen Meclisi 4. Genel Kurul toplantısının açılış törenine katıldı. Recep Akdağ burada yaptığı konuşmada Suriye’nin topraklarında ve ülkenin zenginliklerinde emperyalistlerin gözü olduğunu, ancak amaçlarına ulaşıp başarılı olamayacaklarını, Türkiye’nin de desteği ile o bölgedeki refahın, huzurun ve barışın sağlanacağını söyledi.

Şehit Astsubayın Vasiyetini Hatırlattı

Recep Akdağ, Suriye Türkmen Meclisi 4. Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Operasyonu’na katılarak şehit düşen Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyetinden bahsetti. Akdağ, Musa Özalkan’ın şehit olmadan önce eğer şehit olursa devlet tarafından ailesine verilecek olan paranın Telafer’deki çocuklar için harcanmasını istediğini, bu bölgede anaokulu, kültür merkezi, kreş yapılmasını vasiyet ettiğini hatırlattı.

Türk Ordusu ÖSO ile Birlikte Mücadele Veriyor

Suriye’de değişik etnik grupların ve mezheplerin olduğuna da değinen Başbaan Yardımcısı Recep Akdağ, bu gibi değişikliklerin Türkiye’ye Suriye ile beraber hareket etmekten alı koymayacağını, Suriye Türkmen Meclisi’nin kurulduğu zamanlarda kısmen de olsa kendisinin de bulunduğunu, bu Kurul’un bugün 4. toplantısının yapılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu, emperyalizme ve zulme karşı beraber hareket etmenin önemli olduğunu, Suriye’de hakkın ve adaletin tecelli edeceğine Türkiye Cumhuriyeti olarak emin olduğumuzu, bu sebeple şu an o bölgede olduğumuzu, Türk Ordusu’nun bu sebeple ÖSO ile birlikte mücadele verdiğini de belirtti.

Türk Ordusu Sivil Halka Zarar Gelmesini İstemiyor

Bugüne kadar Suriye’de bulunan silahlı kuvvetlerin sivil halkın güvenliğine dikkat etmediklerini, Zeytin Dalı Operasyonu’nun yavaş ilerlemesinin sebebinin sivillerin zarar görmemesi olduğunu, TSK’nun da ÖSO’nun da öncelikli amacının bu olduğunu, operasyondan önce milyonlarca kişinin farklı ülkelere gitmesine neden olunduğunu, zaman zaman internette Türk Ordusu’nun Suriye’de sivil ölümlerine sebep olduğu ile ilgili yalan haberlerin çıktığını, bunların yalan haberler ve fotoğraflar olduğunu, sivil halkın zarar görmemesi için itina gösterilerek operasyona devam ettiklerini de ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.