Bakan Özhaseki İmar Kanunu’nda Yapılacak Değişiklikleri Anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, ülke genelinde 10’un üzerinde kurumun imar planı yapılmasını istemediklerini, bu durumun düzeltilmesi adına da gerekli mücadelenin verileceğini ifade etti.

Konu ile alakalı olarak basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Özhaseki açıklamalarında, ilerleyen günlerde söz konusu mesele hakkında gösterilen mücadelenin her kesim tarafından görüleceğini, planlamanın tek bir yerden yapılması gerektiğini ve o tek yerin ise Meclis olduğunu dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz yılı değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantı esnasında açıklamalarda bulunan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında verilen yatay mimari talimatı hatırlatılarak, konu ile alakalı gerçekleştirilen çalışmalara yönelik basın mensupları tarafından sorulan soruya cevap olarak, konut ve taşınmazlara yönelik dönüşüm çalışmalarının en zoru olduğunu ifade etti.

Belediye Meclisleri Kafasına Göre Kat İzni Veremeyecek

Öte yandan açıklamalarında İmar Kanunu’nda gerçekleştirilecek olan düzenlemelerin bu yıl içerisinde yürürlüğe gireceğini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, söz konusu bu kanunda yapılacak değişikliklerden bahsetti. Kendi elleriyle teker teker yazmış olduğu bazı maddelerin yer aldığını ifade eden Özhaseki, parsel olarak yaşanan yoğunluk artışının artık gerçekleştirilemeyecek olacağını, Belediye Meclisi tarafından bundan sonra onun parseline 5 kat, bunun parseline 25 kat verilemeyeceğini açıkladı. Söz konusu olan bu durumun zaten adalet duygusunu zedelediğini dile getiren Bakan Özhaseki, söz konusu olan bu imar kanunlarını hem Meclis’te kanun olarak vatandaşa sunacaklarını, hem de kendi yazdıkları yönetmelikleri sürdüreceklerini belirtti.

Mahkeme ile Yanlışlar Engellenecek

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gerek İmar Kanunu’na, gerekse yönetmeliklere aykırı davranış sergileyecek olanlar için dilekçe ile mahkemeye başvurulacağını ve bunun neticesinde verilen karar doğrultusunda yanlışların önüne geçileceğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.