Bakan Özhaseki Açıkladı! O İlde Binlerce Konut Risk Taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Rize’de gerçekleştirilen dolgu alanı faaliyetlerine ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında Özhaseki, kentte büyük oranda risk taşıyan konutların acil olarak yenilenmesi ve dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize’yi bir ziyaret ederek, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ak Parti İl Milletvekili Hasan Karal, kentte gerçekleştirilen dolgu çalışmaları alanlarını inceledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sanayi Sitesi Bölgesi’ne geldiğinde basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulunarak, Rize’de önemli bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Gençlik Bakanı Bak ile beraber gerçekleştirmiş oldukları bu küçük çaplı incelemelerde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’tan çalışmalara yönelik ayrıntılı bilgi edindiğin ifade eden Bakan Özhaseki, Belediye Başkanı Kasap’ı da dinlediklerini ve bölgedeki meseleyi gayet iyi anladıklarını düşündüklerini belirtti.

2 Bin 700 Konut ve 500 Ticarethane Risk Taşıyor

Açıklamalarında Rize’de kendilerine yabancı olan herhangi bir durum ile karşılaşmadıklarını, meselenin kentte dolgu alanlarının yer aldığı bölgelerdeki toplam 2 bin 700 adet konutun ve 500 bin adet de ticaret merkezinin risk taşıması olduğunu açıklayan Bakan Özhaseki, söz konusu bu riskli yapıların acilen yenilenmesi ve dönüştürülmesi gerektiğini, bunun içinde kendilerinin doğru bir planlama yapması gerektiğini belirtti.

Yapılması gerekenin bir an önce bölgede çalışmalara başlamak olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, bölgede yeni bir konsept, anlayış ve mantık çerçevesi içerisinde planlama yapılması gerektiğini, ardından projenin sevilmesi halinde vatandaşa hakkını verip mağdur etmeden bir çözüme kavuşturmak olduğunu aktardı.

Mahalle Konsepti ile Alternatif Yapılmalı

Öte yandan açıklamalarında rezerv alanlarına güzel bir mahalle konsepti ile konut yapmaları gerektiğini de dile getiren Özhaseki, konutu en fazla riskli olan hak sahibine alternatif olarak sunulabileceğini, çalışmalarında hep birlikte yürütüleceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.