Ayda 2.000 Lira Taksitle Konut Satın Alma İmkanı!

ayda-2-000-lira-taksitle-konut-satin-alma-imkani

İstanbul İnşaatçılar Derneği tarafından 2018 yılı Depreme Karlı Seferberlik ve Yaşanası Pilot Şehirler Yılı ilan edildi. İNDER dar gelirli gruba uygun fiyata konut satın alma imkanı sağlayacak.

Depreme Karşı Seferberlik ve Yaşanası Pilot Şehirler

Kısa adı İNDER olan İstanbul İnşaatçılar Derneği hem depreme dayanıklı ve güvenli yaşam alanlarının yapılması, hem de ev sahibi olamayan dar gelirli ve orta gelirli kesimin uygun fiyatlı konutlar satın alabilmeleri için çeşitli çözüm önerileri getirdi. İNDER bu çözüm önerilerini “Yaşanası Pilot Şehirler Projesi” adı altında açıkladı. Dernek tarafından ayrıca 2018 yılı Depreme Karşı Seferberlik ve Yaşanası Pilot Şehirler Yılı ilan edildi.

2.000 Lira Taksitle Uygun Fiyatlı Konutlar Yapılacak

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım çözüm önerilerinin yer aldığı Yaşanası Pilot Şehirler Projesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Nazmi Durbakayım, bu projenin esas temasının ülkemizde konut ihtiyacı bulunan alt gelirli ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu, Türkiye’de bu kesimin oranının yüzde 85 civarında olduğunu, bu proje kapsamında ayda 2.000 lira taksitlerle konutların satılacağını açıkladı.

Vatandaşlar Makul Bedellerle İhtiyaçlarını Karşılayabilecekler

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dar gelirli ve orta gelirli grup için oluşturulacak olan bu yaşam alanlarının Yaşanası Pilot Şehirler Projesi dahilinde inşa edileceğini, vatandaşların yaşam ihtiyaçlarından olan beslenme, ulaşım, sağlık, sosyal harcamalar ve eğitim gibi ihtiyaçlarını makul bedeller ödeyerek karşılayabilecekleri kentler olması gerektiğini, hayata geçirecekleri bu projede de bunu sağlamayı amaç edindiklerini, Yaşanası Pilot Şehirler Projesi’nin ana fikrinin bu kişilere konut edindirmek olduğunu da söyledi.

Metrekare Fiyatı En Çok 3.000 Lira Olması Gerekiyor

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Yaşanası Pilot Şehirler adlı proje kapsamında aylık olarak 2.000 lira ödenerek konut sahibi olma imkanının orta gelirli ve alt gelir grubundan olan vatandaşlara sağlanacağını, satılacak olan konutlardaki metrekare fiyatlarının en çok 3.000 lira civarında olması gerektiğinin de altını çizdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.