Avrupa Türk Televizyonlarına Reklam Verenler Evlerini Daha Rahat Satacak!

Avrupa televizyonlarına reklam planlaması yapmanın avantajları saymakla bitmiyor. Özellikle Türkiye’de daralan ekonomi sonucu inşaat firmalarının konutlarda indirime gitmesi Avrupa Türk televizyonları olan; Atv Avrupa, Euro D, Tv8 INT, Show Turk ve Euro Star kanallarına medya planlama yapmanın cazibesini ortaya çıkarmış durumda.

İnşaat firmalarının yıllardır bir beklentisi vardır: Gurbetçilerin yaz tatili… Gurbetçilerin hayali ise Türkiye’de ev sahibi olmak, Türkiye’ye geldiklerinde otel yerine kendi evlerinde kalmak.

Avrupa Türk televizyonlarına reklam vererek inşaat sektöründe yaşanan daralma Türk TV kanallarına reklam vererek aşılabilir. Böylece sektördeki canlılık bütün yıla yayılabilir. Bu cazip hikayeyi Avrupa’da alanında başarılı ve tecrübeli bir reklam ajansı olan Tutus Media’nın CEO’su Adem Aydın bizlerle paylaştı.

Avrupa Türk Tv’lerine reklam planlaması yaparak inşaat sektörümüz canlanabilir!

İnşaat sektörü krize kurban gidecek diye her gün onlarca haber okuyoruz. Maliyetler arttı, alım gücü düştü ve stoklar çoğaldı haberlerine siz de katılmak istemiyorsanız bize kulak verin.

Bu ekonomik daralma, Türkiye’deki özellikle inşaat firmalarının reklam planlamalarında Avrupa’ya yayın yapan Türk Tv’lerini hesaba katmalarını mecburi kılıyor. Bununla birlikte Avrupa’da yayın yapan Türk televizyonlarında reklama çıkmanın Türkiye’de yayın yapan televizyonlardan çok daha hesaplı olduğu gerçeği de var. Birikimi olan Avrupa’da yaşayan Türkler, Türkiye’de yatırım yapmak istiyorlar. Türkiye’de daralan pazarı canlandırmanın en kolay ve en düşük maliyetli yolu Avrupa televizyonlarında medya satın alma yani reklam vermektir.

Avrupa televizyonları medya satın almada yüksek kazanç getiriyor!

Avrupa Tv kanallarının bu kadar cazip olması Tutus Media CEO’suna göre şu anlama geliyor: Türkiye’deki televizyon yayınlarındaki yüksek reklam fiyatlarından dolayı reklama çıkamayan inşaat firmaları, Avrupa’da yayın yapan televizyonlardan Avrupa medya satınalma yaparak reklam ihtiyaçlarını giderebilir. Aydın, sözlerine şöyle devam ediyor: “Araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye’deki bir firma Avrupa’da yayın yapan Türk televizyonlarına reklam vererek düşük fiyatlarla ulaşmak istediği kitlenin yüzde 20’sine rahatlıkla ulaşabilir. Zaten bir ekonomik kriz olduğu ortada. İnşaat stokları tekrar Türkiye’ye yatırıma başlayan Avrupalı Türkler için bir şans olduğu gibi firmalar için de şans.”

Türk televizyonlarının Avrupa yayınları ile tatil bölgeleri değer kazanıyor!

Türkiye’deki firmaların Avrupa tv reklam vermesinin cazipliği açısından Adem Aydın ilginç bir bilgi daha aktarıyor: “Avrupa’da yayın yapan Türk televizyonlarına sürekli reklam veren bir inşaat şirketimiz cirosunu arttırarak artık projelerini Avrupalı Türklere göre tasarlamaya başladı. Bunun için tatil bölgelerinde apart daireler revaçta. Sonuçta Avrupa’daki Türkler de tatil yapıyor ve tatillerini evlerinde yapmak istiyorlar.”

Evet, inşaat gelirlerinin ülkemiz için önemli olduğu aşikar. Bu bilgiler ışığında inşat firmalarımız için; Euro Star’a reklam vermek, Euro D’ye reklam vermek, Atv Avrupa’ya reklam vermek, TV8 Int’a reklam vermek, Show Türk’e reklam vermek çok önem arz ediyor. Avrupa kanallarına verilen reklamlar ile hedef kitleye ulaşmak oldukça kolay gözüküyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.