Atatürk Havalimanı’nın Nakli 30 Ekim’de Gerçekleştirilecek!

İstanbul 3. Havalimanı, 29 Ekim 2018 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacak. 3. Havalimanı’nın açılışı ile beraber Atatürk Havalimanı’nın nakli de gerçekleştirilmiş olacak. Nakil işlemlerine ise 30 Ekim 2018 tarihinde başlangıç yapılacak.

Nakil İşlemi 45 Saatte Tamamlanacak

Tüm dünya üzerinde merakla beklenen 3. Havalimanı’nın açılışına sayılı zaman kaldı. Yaklaşık olarak 65 yıldır hizmet vermekte olan Atatürk Havalimanı, Yeni Havalimanı’nın açılmasının ardından boşaltılacak. Yeni havalimanının açılmasının ardından nakil işlemleri yaklaşık olarak 45 saatte tamamlanacak.

Proje Hizmete Açılmadan Dünya Çapında Ödül Toplamaya Başladı

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul 3. Havalimanı hizmet vermeye başlaması ile beraber ülkeyi turistik değerleri ve ticari potansiyeli ile birlikte Türk milletine yakışacak bir şekilde temsil edecek. Bu doğrultuda yeni havalimanı henüz hizmet vermeye başlamamasına rağmen dünya çapında ödüller toplamaya başladı.

Dünya Üzerindeki En Büyük Havalimanı Göçü Yaşanacak

Dünya üzerindeki en büyük havalimanı olma niteliğine sahip olacak olan İstanbul 3. Havalimanı, 29 Ekim 2018 tarihinde resmen açılmış olacak. Dünya çapındaki en büyük havalimanı göçü gerçekleştirilecek olan bu projede, nakil işlemleri için binden fazla tır faaliyet gösterecek. Havalimanının nakil çalışmalarına ise 30 Ekim 2018 günü saat gece 03:00’da başlayacak. Bu aşamada çalışmalar ise 31 Ekim 2018 günü saat 23:59’da kadar devam edecek. Atatürk Havalimanı’ndan taşınacak olan eşyalar, yer hizmetlerinde kullanılacak olan 14 bin 139 adet teçhizat ile havayolları olacak. Nakil işlemlerinin akabinde Atatürk Havalimanı yıkılarak, yerine Millet Bahçesi inşa edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.