Artık Herkes Ev Sahibi Olabilecek! Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi Geliyor!

Artık Herkes Ev Sahibi Olabilecek! Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi Geliyor!

Konut alımlarına yönelik yeni bir sistem geliyor. Sistemin adı Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi. Bununla birlikte mortgage sistemi ülkemizde daha iyi konuma gelmesi planlanıyor.

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi yeni gelecek sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yetkilini yaptığı açıklamalara göre, Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi üzerine şuanda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar kısa bir süre sonra torba yasasında da yerini alacak ve sonrasında da tüm kamuoyuna duyurusu yapılacak.

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile Herkes Ev Sahibi Olabilecek

Yeni gelecek olan sistem ile Türkiye’de uzmanlaşmış bankacılığın gündeme taşınacağını söyleyen Yetkili, bu doğrultuda da adımların atıldığını söyledi.

Yeni sistem ile çok daha düşük faiz oranları ile herkesin ev sahibi olmasının hedeflendiğini söyleyen Yetkili, bunun daha çok dar gelirli ve orta gelirliler için planlandığını, kredi ile mevduat faiz oranlarının ortalamanın bir hayli altında olacağını, bazı bankalarında uzun süredir bu konu üzerinde çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Sadece Ev Alımları için Yararlanılmayacak!

Yapı Tasarruf Sandığı Sisteminin sadece ev alımları için olmadığını söyleyen Yetkili, aynı zamanda tadilat işlemlerinde de yararlı olacağını,konut kredilerinin çok daha hızlı bir şekilde kapatılabilineceğini, sermaye piyasalarında meydana gelen dalgalanmalardan da sistemin çok daha az etkileneceğini söyledi.

Bu sistemde meydana gelen dalgalanmalardan etkilenilmemesi için ilk aşamada vatandaş ile yapı tasarruf bankası arasında sözleşme yapılacağını söyleyen Yetkili, sözleşmede de mevduat ile kredi faiz oranlarının sabitleneceğini, böylelikle de sözleşme tarihindeki faiz oranlarının geçerli olacağını, mevduatlara devletin de katkı vereceğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.