Artık 5 Kat ve Üzerine İmar İzni Yok!

Artık 5 Kat ve Üzerine İmar İzni Yok!

Yeni imara açılacak alanlardaki planlarda değişiklik yapıldı.

Basın toplantısı düzenleyerek geçen yıla ait kişisel görüşlerinden bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar yetkisinin çok sayıda kurumda olmasını istemediğini belirtti. İmar planı için değişikliklerin yapıldığını açıklayan Özhaseki, 5 ve üzeri katlarda imar planı izni verilmeyeceğini açıkladı.

52 İlde 209 Riskli Alan!

Kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Özhaseki, toplamda 52 ilde 209 tane riskli alan tespit ettiklerini, 639 adet bağımsız birim ve 524.000 konutun yenilendiğini, kentsel dönüşüm de dahil edilmek üzere yapılan kira yardımının bugüne kadar 5 milyar 155 milyon lira olduğunu söyledi.

Tek İmza ile Yapı Ruhsatı!

Bakanlık görev alanları kapsamında bürokrasiyi azaltacak çalışmalarda bulunulduğunu ifade eden Özhaseki, yapı ruhsatı almak için imza sayısında değişiklik yapıldığını, 18 olan sayının artık 2 olduğunu, ilerleyen dönemlerde tek bir imza ile yapı ruhsatının alınmasının mümkün olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek binalar kapsamında şikayetlerde bulunduğunu anımsatan Bakan Özhaseki, öncesinde bu konuda önlemler alınmadığını, imar yetkisinin çok sayıda kurumda bulunduğunu, bundan son derece rahatsız olduğunu, yetkinin belediyelerde, denetimlerinin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu söyledi. Tüm planlarında tek bir çatı altından yapılması için sonuna kadar mücadele edeceğini açıklayan Bakan, ilerleyen dönemlerde komşu parsele göre parsel bazlı yoğunlukların yaşanmayacağını, bunun aynı zamanda adalet duygusuna da zarar verdiğini söyledi.

Yapı Denetim Firmaları Otomatik Belirlenecek!

Yapı denetim sisteminde şuanda bir takım sorunların bulunduğunu aktaran Bakan Özhaseki, arsa sahiplerinin bedeli üstlenmek istemediğini, bu nedenle de yapı denetim firmalarının müteahhitler tarafından belirlendiğini, bunun neticesinde de bir takım istismarların doğduğunu söyledi. Bakan, ilerleyen dönemlerde yapı denetim firmalarının otomatik belirlenebileceği sistemin geleceğini açıkladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.