Apartmanda Gürültü Şikayeti Kime Bildirilmeli?

Sanayi devrimleri sonrası şehir yaşamına mahkum olan insanlar zaman içerisinde daha geniş alanlarda yerleşimlerden yani müstakil yaşamlardan apartmanlara geçiş yapmak zorunda kalmışlardır.

Müstakil yaşantının hem daha maliyetli hem de daha geniş alanlara yayılması hem ulaşım hem de yerleşim maliyetlerini artırmış zamanla bu durum yüksek katlı apartmanlar ile daha küçük alanlarda daha çok insanın yaşamasının yolunu açmıştır. Hal böyle iken farklı kültürlerden ve farklı yerlerden gelen insanların aynı apartmanlarda yaşamaları da farklı sorunları ve anlaşmazlıkları beraberinde getirmiştir.

Komşular Arasındaki Sorunlar

Komşular arasındaki başlıca sorunlar gürültü ve ses denetimi olarak göze çarpmaktadır. Bu sorunun çözümü için en uygun yol uzlaşma yolunu aramaktır. Komşular arası uzlaşmanın sağlanamadığı durumlarda ise devreye apartman yöneticiliği girer.

Apartman yönetimi gerekli mevzuat uyarınca komşuları uyarır ve ara buluculuk görevi görmeye çalışır. Bunu gerçekleştiremediği durumda ise tutanak tutarak tekrarlanması durumunda bunu yürürlüğe koyar. Apartman ve site yöneticiliği bunun yanı sıra apartman aidatları karşılığında güvenlik, temizlik ve idari diğer faaliyetleri yürütmekle yükümlüdür.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.