Ankara Üniversitesi’nin bünyesinde 2014 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim öğretim yılının Güz döneminde kabul eden Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerini bekliyor.
Sektör içerisinde hızlı gelişme kaydedilmesi ile orantılı olarak kendisine daha geniş çalışma alanı bulmaya başlayan Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Uzmanlığı, lisans eğitiminin yanı sıra lisansüstü programlar ile birlikte de Ankara Üniversitesi’nde yer alıyor. Bölümde eğitim alarak mezun olan öğrenciler için kariyer basamakları içerisinde gayrimenkul değerleme, gayrimenkul yatırım yönetimi, arazi geliştirme, proje yönetimi, gayrimenkul ekonomisi, arazi edinimi, toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamaları, gayrimenkul – imar – inşaat – sözleşme hukuku ve bilgi sistemleri gibi konularda seçenekler sunan bölüm, lisans üstü programlarında da malik, yatırımcı, finansçı, işletmeci, plancı ve kullanıcı gibi tüm kesimler için inceleme ve strateji geliştirme becerisi kazanmaları aşamasında eğitim sunuyor.
Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Hangi Alanlarda Eğitim Verecek?
2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk öğrencilerini kabul eden, bu eğitim-öğretim yılı içerisinde de ikinci birinci sınıf öğrencilerini kabul edecek olan Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Uzmanlığı bölümünün araştırma öncelikleri arasında gayrimenkul değerleme teknikleri ve uygulamaları geliyor. İşletme ve varlık değerleme, tarihsel ve kültürel varlıkları değerleme, taşınmaz proje geliştirme ve proje değerleme gibi diğer değerleme alanlarını da kapsamı içerisine alan bölüm, aynı zamanda taşınmaz proje geliştirme, yönetimi, denetimi gibi konularda da mezun olan öğrencilerin donanımlı olması için eğitim sunacak.
Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Kurucusu ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, bölümün teorik bilgi aktarımı konusunda elde edeceği başarıya ek olarak beceri geliştirme amacı ile yapılacak uygulamalar üzerinde yoğunlaşılacağını da belirtiyor. Tanrıvermiş, bu programın sahip olduğu temel özelliklerden bir tanesinin, öğrencilerin sahip olduğu gayrimenkul bilgisinin, real yaşam içerisinde alan deneyimi ve beceri gelişimi ile birleştirilmesi sonucunda alan deneyimi ve proje kapsamları olanağı sunulduğunu da belirtiyor.
Yaz döneminde hem yurtiçinde, hem de yurtdışında staj olanakları sunan bölüm, öğrencilerin araştırma ve uygulama çalışmaları gerçekleştirerek deneyim sahibi olmalarına da olanak sağlıyor.
Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Taban ve Tavan Puanları
2016-2017 yılının Güz dönemi için ilk öğrencilerini kabul eden bölüm, tercih dönemi ile birlikte ikinci öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor. Bir önceki tercih dönemine göre bölümü tercih eden öğrenciler arasında en düşük (taban puan) puana sahip olan öğrenci 326,47553 puan ile öğrenimine başlarken, sıralaması da 201.000 civarında yer alıyor. Bölümü tercih eden öğrenciler arasında en yüksek puana sahip olan öğrenci ise 405,03205 puan ile tercihini gerçekleştirmiş durumda. İkinci öğretim programı için ise en düşük puan
285,26333 olurken, bu puana sahip olan öğrenci 343.000 civarında bir sıralama ile üniversite tercihini gerçekleştirmiş.