Amman’da Arap Halkı Türk Tarihini Tanımak İstiyor!

ammanda-arap-halki-turk-tarihini-tanimak-istiyor

Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, Arap öğrencilerin Türkçe eğitimi kaliteli bir şekilde almalarını istediklerini, bunun Türk kültürünün doğru anlaşılması için bir gereklilik olduğunu söyledi.

Türk Kültürü Türkçe ile Öğrenilmeli

Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Cengiz Eroğlu, Arap öğrencilerin aldıkları Türkçe eğitimin kaliteli olmasını istediklerini, ancak bu sayede Türk kültürünün anlaşılabileceğini, kültürün anlaşılabilmesi için de öncelikle dilin öğrenilmesi gerektiğini, hedeflerinin Türk kültürünün tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.

Merkez Sayımızı Artırmayı Ümit Ediyoruz

Amman Yunus Emre Kültür Merkezi’nin amaçları ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Cengiz Eroğlu, yaklaşık olarak 50 yıldır Amman’da olduklarını, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Orta Asya bölgesinde en eski merkezleri olduğunu, değişik yerlerde de merkezlerinin bulunduğunu, Amman’dan hariç Beyrut’ta, Kudüs’te, Katar’da, Mısır’da ve Bahreyn’de merkezlerinin olduğunu, yakın bir zamanda bu sayının artmasını ümit ettiklerini de söyledi.

Tarihimizi Öğrenmek İsteyen Osmanlı Arşivine Göz Atsın

Arap halkının Türk tarihini öğrenmek istediğini vurgulayan Cengiz Eroğlu, tarih, iktisat, tarih ve bu bölümlere benzer bölümlerde eğitim alan öğrencilerin Osmanlı arşivine bakması önerisinde bulundu. Eroğlu, Türk tarihini öğrenmek isteyenlerin Osmanlı Türkçesini öğrenebilmeleri için yeni bir projeyi başlattıklarını, Arap tarihçilerin de Osmanlı arşivlerine göz atmalarının önemli olduğunu da belirtti.

Araplar İngilizce Eğitim Almayı Tercih Ediyor

Osmanlı arşivinde Amman’da o dönemlerde yaşayan Türkleri teker teker kayıtlara geçirmiş olduğunu, köylerde, mahallelerde kaç kişinin yaşadığının net bir şekilde görülebildiğini de belirten Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu, Türkiye’de eğitim alan Arap öğrencilerin genellikle İngilizce eğitim veren bölümleri tercih ettiklerini, bu şekilde olunca da Türkçe eğitimi alamadıklarını, bu öğrencilerin kaliteli Türkçe eğitimi almasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.