Akustik İmar Düzenlemesi Geliyor

Gürültü için Akustik İmar Düzenlemesi Geliyor
Gürültü için Akustik İmar Düzenlemesi Geliyor

Özellikle büyükşehirlerde son yıllarda en çok şikayetçi olunan konuların başında gelen gürültülü sesler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti, akustik imar düzenlemesi için düğmeye bastı.

Şehirlerdeki artan gürültü şikayetleri, özellikle nüfusun kalabalık olduğu yerlerde çok sayıda vatandaşı rahatsız etmeye devam ediyor. Şikayetlerin her geçen gün biraz daha artması ile beraber de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını başlatarak harekete geçti. Gürültü seviyesinin yüksek olduğu yerlerin belirleneceği yeni dönemde ilk adım bu olurken, sonrasında da gürültüyü azaltmak adına bazı yeni tedbirlerin alınacağı belirtildi. Bununla beraber yeni inşa edilen konutlarda da birtakım kısıtlamalar, evdeki sakinlere getirilecek.

Akustik İmar Düzenlemesi Açıklaması

Akustik İmar Düzenlemesi Açıklaması
Akustik İmar Düzenlemesi Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapmış olduğu açıklamada bazı şehirlerde akustik imar planlamaya başvuracaklarını söyledi. Kurum, bu planlama ile beraber sessiz ve sakin alanların artacağını, yoğun gürültü kirliliği bulunan bölgelerde ise şikayetlerin azalacağını açıkladı. Kurum, şu ana kadar toplamda 17 ilde Çevresel Gürültü Eylem Planları kapsamında ilgili belediye başkanlıklarının gereken çalışmaları tamamladığını da sözlerine ekledi.

Şikayetler Artıyor

Şikayetler Artıyor
Şikayetler Artıyor

Vatandaşlar, yoğun gürültünün bulunduğu bölgelerde yaptığı şikayetleri de git gide artırıyor. E-Denetim sistemi üzerinden derlenen bilgilere göre, 2019 yılında toplam bin 171 şikayet sebebiyle ekipler denetim yaptı. Kurum, gürültü konusunda hukuki düzenlemeler ile beraber Avrupa Birliği Çevresel Gürültü Direktifi ile uyumlu hamlelerin yapılacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.