Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’dan Flaş Yerli Otomobil Açıklaması!

ak-parti-erzurum-milletvekili-mustafa-ilicalidan-flas-yerli-otomobil-aciklamasi

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı yerli otomobilin şarj ünitelerinin GERSAN Elektrik AŞ. tarafından üretileceğini, dolayısıyla üretimin Erzurum’da yapılacağını açıkladı.

Yerli Otomobilin Şarj Üniteleri Erzurum’da Üretilecek

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı tarafından yerli otomobil hakkında yapılan açıklamada aracın şarj ünitelerinin GERSAN AŞ. tarafından Erzurum’da üretilmesine karar verildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen mesleki eğitim ve sektör istişare toplantısına katılan AK Parti Erzurum Milletvekili olan Mustafa Ilıcalı, yerli otomobille ilgili olan kurum ve kuruluşlarla yaptığı görüşmelerin ve girişimlerin olumlu karşılandığını, milli ve yerli otomobilin şarj ünitelerinin Erzurum firması olan GERSAN Elektrik AŞ. tarafından üretileceğini, üretim ile ilgili kararın verildiğini açıkladı.

Yerli Üretim için Teknik Personeller Yetiştirilecek

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün toplantısında konuşan Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı bölgede uygulamaya alınan Cazibe Merkezleri Programları sayesinde yerli sanayi üretimi alanında daha fazla ihtiyaç duyulacak olan teknik personellerin ilgili bakanlığın ve sektörlerin işbirliği ile yetiştirilmesinin sağlanması için yapılacak olanların değerlendirmeye alındığını, yerli sanayideki teknik eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla personellerin yetiştirileceğini, gerçekleşen toplantının bu açıdan bakıldığında büyük önem arz ettiğini de belirtti.

Bu Karar Erzurum için Çok Önemli

Mustafa Ilıcalı milli ve yerli otomobilin üretimi ile ilgili alt yapı çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi. Yerli otomobilin şarj ünitelerinin Erzurum’da yapılması hakkında yetkili olan kurum ve kuruluşlar ile gereken görüşmeleri yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok önemsendiği bilinen yerli otomobil projesinin çalışmalarına başlandığını, otomobillerin şarj ünitelerinin Erzurum’da üretilecek olmasının bu bölge için oldukça önemli olduğunu, bu sebeple de GERSAN Elektrik AŞ. ve Erzurumlu hemşerileri adına teşekkür ettiğini, bölgeye ve Türk halkına hayırlı olmasını dilediğini de sözlerinde belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.