Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2 Çocuğu Evlilikten Kurtardı!

aile-ve-sosyal-politikalar-bakanligi-2-cocugu-evlilikten-kurtardi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri Mardin’de ve Konya’da evlendirilmek üzere olduğu belirlenen iki çocuğu kurtardı.

İki Çocuk Devlet Korumasına Alındı

Mardin’de ve Konya’da evlendirilmek üzere olan iki çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kurtarıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Mardin’de yaşayan 14 yaşındaki bir çocuğun evlendirileceği ile ilgili ihbarların il müdürlüğüne ulaştığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mardin İl Müdürlüğü ekiplerinin de bu ihbar üzerine harekete geçtiği, emniyet ile ortak olarak yürütülen çalışma sayesinde küçük çocuğun kurtarıldığı bildirildi.

ALO 183’e Çok Sayıda İhbar Geldi

Bahsi geçen olaya konu olan 14 yaşındaki çocuk kendisinden 10 yaş büyük birisiyle evlendirilmek isteniyordu. Bakanlığın Mardin İl Müdürlüğü ekiplerinin saatler süren bir operasyonla sözde gelin olarak gittiği evden kurtarıldı ve devletin çatısı altında korumaya alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu olaydan sonra ALO 183 Sosyal Destek Hattı’na çok sayıda duyarlı vatandaş tarafından ihbarda bulunulduğu da söylendi.

Ekipler Koordineli Bir Çalışma Yürüttü

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Konya ve Mardin’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri tarafından erken yaşta evlendirilmek istenen iki çocuğun başarılı bir şekilde yürütülen operasyonlarla kurtarılarak devlet koruması altına alındığı, 2003 yılında doğan B.T. adlı çocuğun Mardin’den Konya’ya evlilik amacıyla götürüldüğünü, çocuğun koordinasyon içinde sürdürülen çalışmalar sayesinde kurtarıldığı, bu operasyonların ALO 183 Sosyal Destek Hattı’na gelen ihbarlar sonucunda başlatıldığı da söylendi.

Türkiye’nin Her Şehrinden Aranabilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konu hakkında yaptığı açıklamada Bakanlık olarak göreve başladıklarından beri zorla ve erken yaşta evliliğe zorlanan çocuklar ile ilgili mücadeleye devam ettiklerini, bu konuda hoşgörülü olmalarının ve müsamaha göstermelerinin imkansız olduğunu, ALO 183 hattına gelen her telefonun titiz çalışma altında değerlendirildiğini, emniyetin de büyük desteği ile mücadelenin devam ettiğini, Türkiye’nin her şehrinden bu numaranın aranarak ihbarda bulunulabileceğini ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.