Adana Büyükşehir Belediyesi, 250 milyon Türk Lirası’nı aşan bir yatırım ile bölgenin trafik yükünü hafifletebilmek adına Devlet Bahçeli Köprüsü’nü inşa ediyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, basın mensupları ile Devlet Bahçeli Köprüsü Şantiyesi’nde düzenlenen değerlendirme kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda basın mensubu ve belediye çalışanı katıldı.
Türkiye’nin En Büyük Köprülerinden Olacak!
İnşası devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü’nün şantiyesinde gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında Başkan Sözlü, değerlendirmelerde bulundu. Bu denli büyük bir yatırımın ilk defa bir belediyenin imkânları dahilinde hayata geçirildiğini kaydeden Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün tamamlanması ile birlikte Türkiye’nin en büyük köprülerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyacağını ifade etti.
Toplamda 1.800 metrelik uzunluğa sahip olacak köprünün ilk ihalede kazanan müteahhidin inşayı gerçekleştirebilmesi halinde 170 milyon Türk Lirası’na mal edilebileceğini kaydeden Başkan Sözcü, şu anda maliyetin 250 milyon Türk Lirası’sını bulacağını kaydetti. İlk müteahhidin yaptığı hatanın Adana’nın bir yılına mal olduğunu kaydeden Sözcü, ikinci müteahhite iş teslimi gerçekleştirildiğin tekrar temel atma töreni gerçekleştirmek yerine hızlı bir şekilde çalışmalara başlanmasından yana olduğunu kaydetti.
Devlet Bahçeli Köprüsü, Anıt Mimariyle Yapılıyor!
Devlet tarafından Adana’ya yapılan Adana Şehir Hastanesi, Bölge Adliye Mahkemesi, Adliye Binası, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Şehir Stadyumu, Çukurova Üniversitesi ve KYK yurtları sebebiyle bölgede yoğun bir trafiğin söz konusu olduğunu, mevcut yol ve güzergahların trafik yükünü kaldıramadığını kaydeden Başkan Sözlü, inşa edilecek Devlet Bahçeli Köprüsü ile birlikte günlük 60 bin aracın geçişine olanak sağlanacağını, bu köprü sayesinde bölgenin trafik yükünün önemli derecede hafifleyeceğini kaydetti.
Devlet Bahçeli Köprüsü’nün anıt mimari olarak inşa edileceğini kaydeden Özlü, güzergahın direk olarak otoyola bağlanacağını, günlük 60.000 araç kapasitesi ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli’nden sık kullanılan bir tünel olacağını kaydetti.
Bahsi geçen köprünün inşası esnasında kullanılan malzemeler ile birlikte 18 katlı, 72 daireli bir bina dikilebileceğini kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, 24 ayağı olacak köprünün her ayağına ortalama 1.500 metreküp beton döküldüğünü, 300 ton demir kullanıldığını kaydetti.