TOKİ Başkanı Turan’dan Müjde! 4.000 Konut Daha Satılacak!

TOKİ Başkanı Turan'dan Müjde! 4.000 Konut Daha Satılacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, katılım gösterdiği bir programda 2018 yılı içinde planladıklarından bahsetti. Hem dar gelirli hem de orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı istediklerini söyleyen Turan, 2018 yılı içinde 4.000 tane konut inşa edeceklerini söyledi.

AA Finans Masası’na katılım gösteren TOKİ Başkanı Ergün Turan, orada bir takım açıklamalarda bulundu.

Turan: TOKİ’de Balon Düşünülemez

Gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Turan, sektörden sürekli soruların geldiğini söyledi. En çok gelen sorulardan birinin de konut sektöründe balon olup olmadığını söyleyen Turan, bunun TOKİ üretim segmenti olarak düşünülmesi halinde böyle bir konudan bahsedilemeyeceğini, ürettikleri her şeyin satışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bazı dönemlerde özel konut sektöründe markalı konut projelerinde bazı bölümlerde aşırı arzdan ötürü bir takım sorunların oluşabileceğini söyleyen Turan, konut sektörünün çok güçlü olduğunu, o bölümlerde de arzdan ötürü oluşan sorunların kendini düzelttiğini söyledi.

Martta İhale Var

Asıl amaçlarının ev almak isteyen kişilerin olanaklar kapsamında konutlar inşa etmek olduğunu söyleyen Turan, İstanbul’da da bundan halen daha vazgeçmediklerini, 2018 yılında Silivri’ye ilişkin olarak ihale günü aldıklarını, ihalenin ise Mart ayının 14, 15 ya da 16’sı gibi olacağını söyledi.

Silivri için yaklaşık olarak 1.400 tane evin inşasına başlanıldığını söyleyen Turan, kuralarının da çekileceğini, bu evlerin de 2019 yılında teslimlerinin yapılacağını söyledi. Bir diğer projelerinin Kayabaşı ile Hoşdere olduğunu söyleyen Turan, yaklaşık olarak 1.000 tane konut inşa edeceklerini, bunların da kuralarının yapılacağını söyledi.

Turan: 3.000-4.000 Konut İnşa Edeceğiz

Sözlerine son olarak Tuzla bölgesi için planladıkları sosyal konut projesinden bahsederek sonlandıran Turan, hem dar gelirli vatandaşları hem de orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını, İstanbul’da 2018 yılı içinde 3.500-4.000 tane konut inşa edeceklerini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.