81 Günübirlik Ev Kapatıldı, 547 Ev Sahibine Ceza Kesildi!

81 Günübirlik Ev Kapatıldı, 547 Ev Sahibine Ceza Kesildi!

Türkiye’de günübirlik kiralanan evler için denetlemeler devam ediyor. Yapılan denetlemeler kapsamında 81 ev kapatıldı. 547 ev sahibine de ceza verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı açıklamalarda bulundu. Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunca 81 il için dün denetleme yapıldı. Yapılan denetlemelerde ise çok sayıda günübirlik kiralanan ev kapatıldı. Çok sayıda ev sahibine de ceza verildi.

Yapılan denetlemelerde kayıt dışı ekonomi ile mücadele, suça karışan kişilerin takip edilmesi ve bu kişilerin yakalanması, genel güvenlik, genel sağlık kapsamında tüm riskleri içinde barındıran unsurları engelleme hedef alındı. Hedef alınan bir diğer unsur ise terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetlerde bulunmasıydı.

1.364 Ekip Görevlendirildi

Günübirlik evlerin kiralanmasına yönelik yapılan denetlemelerde 1.364 ekip görev aldı. Görevde ise 4.325 personel bulundu.

10.056 Ev Denetlendi

Kimlik Bildirim Sitemine önceki dönemlerde kayıt altına alınan ya da yapılan araştırmalar sonucunda konumları belirlenen evlerin olabileceği yerler kontrol edildi. Toplamda 10.056 ev için denetleme yapıldı.

Yapılan kontroller esnasında 46 ev ise yeni kayıt sistemine dahil edildi. Denetleme sona erdiğinde ise toplamda 81 ev ise kapatıldı.

Ekipler tarafından görülen kusurlar ve sebeplerden ötürü 547 ev sahibine de ceza verildi. Toplamda verilen ceza tutarı ise 2 milyon 183 bin 618 Türk Lirasına tekabül etti.

Bunun yanı sıra haklarında yakalanma kararı bulunan 31 kişi yakalandı. Vize ihlali bulunan 5 yabancı uyruklu kişi de yakalandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.