Rönesans Holding’in iştiraki olan Rönesans Sağlık Yatırım, 2015 yılının Mart ayında başladığı Adana Şehir Hastanesi’ni teslim tarihinden 6 ay önce tamamladı. Hastane, bugün ilk hastalarını kabul etti.
Rönesans Holding’in iştiraki olarak hizmet veren Rönesans Sağlık Grubu, 2015 yılının Mart ayında Adana Şehir Hastanesi için inşaat çalışmalarına başlamıştı. Bugün itibariyle ilk hastalarını kabul etmeye başlayan hastane, günde 16 binden fazla hastaya sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor.
9 Farklı Yabancı Banka Fonladı
Sözleşme süresinden 6 ay önce tamamlanan ve çevre şehirlere de hizmet vermesi hedeflenen Adana Şehir Hastanesi için gerekli finansmanın uluslararası yatırım fonu Meridiam Infrastructure ile iş birliği halinde temin edildiği belirtiliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıköeroğlu, projenin toplam 540 milyon Euro’ya mal olduğunu ve ilk kez tamamı yabancı 9 farklı bankanın proje finansmanı gerçekleştirdiği bir proje olduğunu belirtti. Türkiye genelinde yapılan sağlık yatırımı ile birlikte elde edilen PPP deneyimini artık farklı ülkelere de taşıdıklarını ifade eden Yanıkömeroğlu, 2017 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı ile ortak olarak faaliyete aldıkları diğer hastanenin de Yozgat Şehir Hastanesi olduğunu ifade etti.
Rönesans Sağlık Yatırım’ın Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul’un İkitelli ilçesinde tamamlanan ve inşaatı devam eden 5 farklı şehir hastanesi daha bulunuyor. Samsun, Afyon, Diyarbakır, Malatya, Erzurum ve Van olmak üzere 7 farklı şehirde de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin inşaası için hazırlık yapan Rönesans Sağlık Yatırım, kamu – özel işbirliği modeli ile birlikte 2020 yılına kadar toplamda 4,3 milyar dolar tutarında bir sağlık yatırımı hedefi için çalışmalarına devam ediyor. Sojitz ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan İkitelli Şehir Hastanesi’nin de 2.700 adet yatak kapasitesi ile dünya genelindeki en büyük hastanelerden bir tanesi olması hedefleniyor.
Adana Şehir Hastanesi Bölgenin İhtiyaçlarına Çözüm Olacak
Bugün itibariyle ilk hastalarını kabul etmeye başlayan Adana Şehir Hastanesi, 7 farklı yabancı bankanın yatırımı ile bir ilk olma özelliğinin yanı sıra, Sağlıkta Dönüşüm Programı olarak isimlendiren sağlık alanındaki en büyük programın bir ürünü olarak ortaya çıktı. Toplamda 1.300 adet yatak kapsitesi bulunan hastanede fizik tedavi bölümünde 150 adet yatak, psikiyatri hastanesi bölümünde yüksek güvenlikli olmak üzre 100 yatak kapasitesi de hastanenin önemli özellikleri arasında yer alıyor.
Adana Şehir Hastanesi’nin ana hastane bölümünde genel sağlık hizmetlerinin verildiği, aynı zamanda hastane içerisinde Onkoloji, Kalp ve Damar Hastalıkları, Çocuk Hastanesi, Kadım ve Doğum Hastanesi gibi ek bölümler de yer alacak. Toplamda 57 adet ameliyathanenin bulunacağı hastanede 330 adet poliklinik odası, 35 adet yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 180 adet yoğun bakım ünitesi yer alacak. Toplamda 5.000 adet personelin çalışacağı hastanede, günde 16 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor. Hastanede yer alan odaların büyük bir kısmı tek kişilik iken, kalan kısmı da iki kişilik olarak hizmet verecek.
Toplamda 553 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip olan hastane, 1.500 yatak kapasitesi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dünya standartlarındaki ileri teknoloji ile donatılmış medikal ekipmanların yer aldığı hastanede 1.512 adet sismik izolatöre sahip olunması ile birlikte dünyanın en büyük sismik izolatörlü hastanesi ünvanı taşınıyor.