3. Havalimanı’nında Tamamlanacak Yüzde 15’lik Kısım Kaldı!

İstanbul New Airport

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan konuya ilişkin açıklamalarında, İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nin fiziki gerçekleşmesinde yüzde 85 seviyesine erişildiğini belirtti.

Projenin Yüzde 85’i Tamamlandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İstanbul 3. Havalimanı’na yönelik basın mensuplarına karşı bir takım değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu bu değerlendirmelerinde, tüm dünyanın merakla beklediği bu projede yüzde 4 civarında fiziki gerçekleşmeye erişildiğini dile getiren Bakan Arslan, projede hiçbir şekilde bir darboğaz durumunun söz konusu olmadığını, verilen tarihte de tamamlanmış olacağını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı hakkında basında “Dünyanın en büyük havalimanı projesinde zorluklar görünüyor” gibi haberlerin yer aldığını belirten Bakan Ahmet Arslan, kamu-özel iş ortaklığı dahilinde Yap-İşlet-Devret yolu ile hayata geçirildiğini, bu türden büyük projelerde en büyük riskin inşaat aşamasında yaşandığını belirtti.

İnşaat çalışmalarının finansmanlara ve sözleşme taraflarına verilen söz süresince bitirilememesi ya da yatırım sürecinde maliyetlerin tahmin edilen tutarlarda bitirilememesi gibi durumların projenin parametrelerinde bir takım değişikliklere sebep olduğuna vurgu yapan Bakan Arslan, bu durumların da ya süre açısından ya da maliye açısında revizyon gerçekleştirilmesine sebebiyet verdiğini ve ek olarak bir finansman gerekli görüldüğünü anlattı.

Projede Herhangi Bir Darboğaz Durumu Söz Konusu Değil

Tüm bunların yanı sıra açıklamalarından söz konusu mega projenin yüzde 85’lik bölümünde fiziki gerçekleşme elde edildiğine dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin tamamlanması adına verilen tarihte herhangi bir aksamanın yaşanmadığını, yüklenici konsorsiyum onayı olan iş programına göre yatırımın aksama yaşanmadan gerçekleştirildiğini belirtti. Yalnızca projenin sahadaki zemin güçlendirme çalışmalarında maliyet hesaplananın üzerinde gerçekleştiğini, bu durum nedeniyle ortaya çıkan ek finansman ihtiyacının ise sözleşme gereğince yüzde 25’inin şirket ortaklarının özkaynaklarından elde edildiğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.