22 Bin Konut İçin İndirim Geliyor!

Konut satışlarını hareketlendirmek adına başlatılan kampanyalara bu dönemde toplamda 46 farklı firma 22 bin konut için fiyatlarda yüzde 20 oranında indirim uyguladı.

Konu ile alakalı olarak bazı ekonomi dergilerinde yer alan haberlere göre, konut fiyatlarında indirim yapılarak sektöre canlılık katmak üzere hükümet tarafından tapu harçlarında yeni bir düzenleme gerçekleştirilmiş, bazı konutlardaki yüzde 18 civarında olan KDV oranı yüzde 8’e kadar gerilemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bankalara yönelik yapılan çağrıların akabinde kamu bankaları önderliğinde pek çok banka konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98 civarına kadar düşürüldü.

Sektörün Öncü Kuruluşları Kampanya Başlattı

Atılan bu adımların ardından sektörün öncü kuruluşları olan KONUTDER, GYODER ve İNDER tarafından da bir hamle geldi. Bahsi geçen bu kuruluşlar 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında toplam 1 ay devam edecek olan peşin ve kredili konu satışlarında yüzde 20 indirim kampanyası ile yüzde 5 oranın peşinat kampanyası başlattı.

Söz konusu olan bu kampanya dahilinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüzde 5 oranında peşinat ödemesi gerçekleştirerek ve 120 ay vade imkanı ile yüzde 0,98 faiz oranlı banka kredisi kullanarak ev satın alabilecek. Toplamda 46 firmanın dahil olduğu bu kampanya kapsamında toplamda 22 bin civarında konutun yer aldığı tahmin ediliyor.

Son 3 Senede 3’üncü Kampanya

15 Mayıs itibari ile başlatılan bu yüzde 20 indirim kampanyası, ev sahibi olmak isteyen orta gelirli aileler için sektör tarafından son 3 senede başlatılan 3’üncü kampanya olmakla dikkat çekiyor. Konut fiyatlarında indirim yapan firmaların büyük çoğunluğu İstanbul’da yer alırken, İzmir, Denizli, Bursa, Ankara gibi illerde de kampanya dahilinde konutlar yer alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.