2021 TOKİ Yapılandırma Şartları Nelerdir?

TOKİ Yapılandırma Şartları, Yapılandırma Başvuruları, Online Taksit Sorgulama Yaparken Dikkat Edilecekler ve diğer TOKİ Bilgilendirmeleri…

2021 TOKİ Yapılandırma Şartları Nelerdir?
2021 TOKİ Yapılandırma Şartları Nelerdir?

Toplu Konut İdaresi, diğer adı ile TOKİ, Türkiye’de yaşamını sürdürmekte olan dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacı ile faaliyet gösteren bir kuruluştur.

2021 TOKİ yapılandırma şartları da aynı şekilde değişen fiyatlar, tarih ya da mesken yerleri gibi değişim göstermektedir. Ev sahibi olmak isteyen ve borçlarını kapatmak isteyen vatandaşlar da her yıl ve dönem içerisinde yapılandırmaları beklemektedir.

Kamu bünyesinde faaliyet gösteren TOKİ, uzun yıllardır gerçekleştirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde, nitelikli sosyal yaşam alanlarını oldukça uygun fiyatlar ile vatandaşlara sunmaktadır. TOKİ Yapılandırma Şartları ve diğer detaylar…

TOKİ Yapılandırma Şartları

TOKİ Yapılandırma Şartları
TOKİ Yapılandırma Şartları

Toplu Konut İdaresi, hayata geçirmiş olduğu nitelikli sosyal konut projelerindeki konutlar için gayet uygun fiyatlar verirken, ödeme seçeneklerini de daha çok vatandaşların ödeme gücüne göre belirlemektedir. Üstelik bunun ile beraber her yıl düzenlemiş olduğu kampanyalar sayesinde kendisine borcu olanlar için TOKİ yapılandırma imkanı sunarak konut fiyatlarında indirim de uygulayan kurum, bu sayede vatandaşlar için daha kolay bir şekilde ev sahibi olabilme olanağı sağlamaktadır.

Daha çok indirim kampanyası adı ile bilinen TOKİ yapılandırma, kurum tarafından her sene düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Örneğin; 2021 yılında ikinci defa bu kampanyaya imza atan TOKİ, hali hazırda bu kampanyasını yürütmektedir. TOKİ evlerinden konut satın alan bir hak sahibinin yapılandırmadan yararlanabilmesi için borcunun tümünü ya da en az yüzde 25’ini ödeyecek olması, 2019 Haziran ayının sonuna kadar konutunu satın almış olması ya da geri ödeme sürecinin yine aynı dönemde başlamış olması gerekmektedir.

TOKİ Yapılandırma Başvurusu

TOKİ Yapılandırma Başvurusu
TOKİ Yapılandırma Başvurusu

Toplu Konut idaresinin yapılandırma imkanlarından faydalanabilmek için kampanyaların takip edilmesi ve belirtilen tarih aralığında TOKİ başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hak sahipleri Ziraat Bankası ve Halkbank gibi ilgili bankalara giderek TOKİ başvuru işlemini gerçekleştirebilirken, gerekli şartları taşıyan hak sahipleri için banka tarafından kredi kullandırılmakta ve daha uygun şartlarda TOKİ borcu kapatılabilmektedir.

TOKİ Online Taksit Sorgulama

TOKİ Online Taksit Sorgulama
TOKİ Online Taksit Sorgulama

TOKİ online taksit sorgulama işlemi iki şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu yöntemlerden ilki e-devlet sistemidir. TOKİ’den konut ya da iş yeri satın alan bir vatandaş, T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak, TOKİ’ye kalan borcunu sorgulatabilmekte ve gerekli bilgilere erişim sağlayabilmektedir.

Bir diğer TOKİ online taksit sorgulama işlemi ise, kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Online sorgulama platformunu giriş yapan konut ya da iş yeri alıcısı T.C. Kimlik numarası ya da vergi numarası gibi bilgiler sayesinde taksitleri ile alakalı gerekli bilgilere erişim sağlayabilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.