2021 TOKİ İstanbul Projeleri ve Başvuru

2019 TOKİ İstanbul Projeleri, TOKİ İstanbul Projeleri Başvurusu, TOKİ Başvuru Şartları ve Dikkat Edilecekler Önemli Detaylar…

2021 TOKİ İstanbul Projeleri ve Başvuru
2021 TOKİ İstanbul Projeleri ve Başvuru

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamu bünyesinde faaliyet göstermekte olan ve Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde konut üretimi gerçekleştiren bir kurumdur. 2021 TOKİ İstanbul Projeleri ve Başvuruları hakkında bilgiler verilmiştir.

2021 TOKİ İstanbul Projeleri kapsamında yapılan güncellemeler üzerine her yıl değişen başvuru alt limitleri ve başvuru süreçleri için detaylı bilgiler yer verilmiştir.

Hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri ile dar ve orta gelirli ailelere kaliteli yaşam alanları sunan TOKİ, her yörenin mimarisine uygun ve nitelikli konutlar inşa etmektedir. Üstelik diğer nitelikli konut projelerine kıyasla konut fiyatları bir hayli uygun olan bu konutlarda TOKİ başvuru şartları yerinde olduğu takdirde, vatandaşlara özel ödeme planları da oluşturulmaktadır.

2021 TOKİ İstanbul Projeleri

2021 TOKİ İstanbul Projeleri
2021 TOKİ İstanbul Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ülkenin hemen hemen her köşesinde yüzlerce konut projesi hayata geçirirken, İstanbul’da da pek çok projeye imza atmaktadır. 2021 TOKİ İstanbul projelerine bakılacak olursa, kurum bu yıl içerisinde, İstanbul Esenler İkitelli 1. Etap (alt Gelir) 678 konut sayısı ile İstanbul’da yapılacak yeni projeler Esenler ve Tuzla ilçesinde gerçekleştirilecek. 2021 TOKİ İstanbul projelerinden bazılarında konutlar sahiplerine teslim edilirken, bazılarında ise inşaat çalışmaları devam etmektedir. Üstelik bu projelerden her geçen gün satışa sunulan konutlar da mevcut bulunmaktadır.

Bu projelerden ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşların TOKİ İstanbul başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. TOKİ İstanbul başvuru yapabilmek içinde, kentte yer alan konutların satışa sunulduğu dönemlerin takip edilmesi gerekmektedir.

TOKİ İstanbul Projeleri Başvurusu

TOKİ İstanbul Projeleri Başvurusu
TOKİ İstanbul Projeleri Başvurusu

2021TOKİ İstanbul başvuru işlemi, kentte konut projeleri kapsamında hayata geçirilen konutların satışa sunulduğu dönemlerde, ilgili bankalar üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Başvuru işlemleri ile ilgilenen bankalar Halkbank ve Ziraat Bankası gibi bankalar olurken, vatandaşlar TOKİ başvuruları için bu satış dönemlerinde bu bankalara müracaat etmektedir.

TOKİ Başvuru Şartları

İdareden uygun koşullarda ev sahibi olabilmek için taşınması gereken bazı TOKİ başvuru şartları mevcut bulunmaktadır. Örneğin; İstanbul’dan satın alınacak olan konut için kişinin kentte ve hatta konutun yer aldığı ilçede en az 1 yıldır ikamet ediyor olması ve aylık hane gelirinin de en az 7.000 TL olması gerekmektedir. Bununla beraber T. C. Vatandaşı olması, başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmuş olması ve dul, yetim, engelli, emekli ve bunun gibi özel durumda olanlar için belirtilen ayrıca şartlar da yine TOKİ başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.