2021 TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri

2021 TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri, TOKİ İstanbul Projeleri Şartları, Başvuru Şartları, Başvuru Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve diğer detaylar…

2021 TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri
2021 TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri

Uzun yıllardır faaliyette olan TOKİ, kurulduğu günden bu yana yüz binlerde TOKİ Evleri inşa etmiş ve bu evler sayesinde durumu olmayan vatandaşlara kendi evinde yaşama imkanı sunmuştur. 2021 TOKİ İstanbul devam eden projeleri sayfamızda yenilenen bilgiler eşliğinde bulabilirsiniz.

TOKİ, Türkiye’de dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak adına çalışmalar yürüten kamu kurumlarından biridir. Her yıl yeni bina yapımı ve hizmeti için devam eden evler ev sahiplerini beklemek için hızla ilerliyor. 2021 TOKİ İstanbul devam eden projeleri de bitmek için gün sayımına başladı.

Bu çalışmaları Türkiye’nin 81 ilinde de bilfiil devam ettiren TOKİ, İstanbul’da da pek çok nitelikli sosyal konut projeleri hayata geçirerek, İstanbullu vatandaşlara uygun koşullarda konut satışı gerçekleştirmiştir.

TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri

TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri
TOKİ İstanbul Devam Eden Projeleri

Hali hazırda yüzlerce projeye devam etmekte olan TOKİ İstanbul’da da bazı projelerini devam ettirirken, bazı projelerini de tamamlayıp konutları sahiplerine teslim etmiştir. TOKİ İstanbul devam eden projelerine bakılacak olursa, bu projeler; Silivri 1. Ve 2. Etap alt gelir grubu ile orta gelir grubu projeleri, Kağıthane, Esenler ve Tuzla projesi. Bu TOKİ İstanbul devam eden projelerinin bazısında inşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde devam etmekte, bazılarında ise konut teslim süreçleri işlemektedir.

TOKİ İstanbul Projeleri Şartları

TOKİ İstanbul Projeleri Şartları
TOKİ İstanbul Projeleri Şartları

TOKİ başvuru için gerekli olan şartlar mevcut olduğu gibi İstanbul projelerine başvuru için de gerekli bazı şartlar mevcut bulunmaktadır. TOKİ şartları ile hemen hemen aynı olan bu şartlar; İstanbul projeleri için başvuruda bulunacak olan dar ya da orta gelirli vatandaşın en az 1 senedir İstanbul’da ve konutun yer aldığı ilçede ikamet ediyor olması, dul, yetim, engelli, şehit yakını gibi özel durumda olan vatandaşların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması, aylık hane gelirinin İstanbul için en fazla 6.500 TL olması, başvuru sahibinin 25 yaşını doldurmuş olması, kişinin kendisi, eşi ya da bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından herhangi birinin üzerinde kayıtlı konut bulunmaması ve daha önce TOKİ’den konut alınmamış ya da konut kredisine başvuruda bulunulmamış olması gibi şartlardır. Bu gibi TOKİ şartlarına haiz olan vatandaşlar TOKİ İstanbul projelerine başvuruda bulunabilmektedir.

2021 TOKİ İstanbul Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvuru Nasıl Yapılır?

2021 TOKİ İstanbul başvuru işlemi için öncelikle vatandaşların kentte satışa çıkarılan konutları takip etmesi gerekmektedir. İstanbul’da satışa sunulan konutlar için gerekli belgeler ile beraber Ziraat Bankası ya da Halkbank gibi ilgili bankalara müracaat etmek ve başvuru bedelin yatırmak yeterli olacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.