2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi? TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi? TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir? Örnek Daireler, Fiyatları, Son Başvuru Tarihleri ve Detaylar!

Başkanlık Toplu Konut İdaresi, halk dilinde bilinen ve kısa adı ile TOKİ, Türkiye genelinde dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak üzere konut üretimi gerçekleştiren ve bu faaliyetlerini kamu bünyesinde yürüten bir kuruluştur. TOKİ konut başvuru işlemlerinin yerine getirilmesi sayesinde ev sahibi yapan kurum, ülke genelinde konut projelerinin yanı sıra ticaret merkezleri, camiler, okullar ve bunun gibi yapılar da hayata geçirmektedir.

2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

TOKİ konut başvuru işlemleri neticesinde TOKİ’den ev sahibi olan vatandaşlar için başı şartlar konulmaktadır. Hak sahipleri satın aldıkları evin TOKİ ödemelerini tümüyle bitirene dek evini kiraya verememektedir. Konu ile alakalı olarak TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, alt gelir grubu projelerinden sözleşme yapılan konutlar, TOKİ ödeme işlemleri tamamlanana kadar, hak sahibinin kendisinin, eşinin ya da çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediği tespit edildiğinde satış sözleşmesi feshedilmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?

TOKİ Evleri’nden konut satın alan alt gelir grubu, evlerinin satışını gerçekleştirebilmektedir. Fakat bunun için konuta ait hiçbir borcun bulunmaması gerekmektedir. Yani TOKİ tarafından şart koşulana göre, kira meselesinde olduğu gibi alt gelir grubu evlerinin satılabilmesi için konutun borcunun bitmesi gerekmektedir.

Öte yandan yine kira konusunda olduğu üzere konut için sözleşme imzalayan alt gelirli ailelerin borcu bitene kadar söz konusu konutta ikamet etmemesi halinde, TOKİ tarafından satış sözleşmesi feshedilmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir?

Toplu Konut İdaresi’nden ev sahibi olabilmek için yapılacak olan TOKİ başvuru işlemlerinde belli başlı bir takım şartlar aranmaktadır. TOKİ alt gelir şartları; T. C. Vatandaşı olmak, projenin yer aldığı il ya da ilçede en az 1 sene ikamet ediyor olmak ve projenin kayıtlı olduğu il nüfusuna kayıtlı olmaktadır. Bunların yanı sıra ayrıca daha önce TOKİ’den konut satın almamış olmak, başvuracak kişinin ya da ailesinden birinin üzerine gayrimenkul kaydı bulunmamak, aylık hane gelirinin net 4 bin 500 TL, İstanbul’da yaşayanlar için 4 bin 800 TL olması da TOKİ alt gelir şartları arasında yer almaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.