2017’den Sonra İnşa Edilen Kaçak Binalar İçin Yıkım Kararı!

İmar Barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaklaşık olarak 3.7 milyon başvuru yapıldı. Konu ile alakalı olarak bazı değerlendirmelerde bulunan Bakan Murat Kurum, hayata geçirilen bu düzenlemenin 31 Aralık 2017 tarihine kadar inşa edilen yapıları kapsadığına vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığı Alakadar Eden projeler hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

İmar Barışı 2017 Öncesini Alakadar Ediyor

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu bu açıklamalarında Murat Kurum, İmar Barışı düzenlemesinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar kaçak olarak inşa edilen yapıları alakadar ettiğini dile getirdi. Konuya ilişkin hazırlanan bütün ekiplerin sahada tespit çalışmaları gerçekleştirdiğini belirten Murat Kurum, bahsi geçen tarihten sonra kaçak olarak inşa edilen bu yapılara yönelik tespitler yapılıp, İç İşleri Bakanlığına ve Valiliklere bilgilendirme geçtiklerini, sonrasında ise bu binaların yıkılacağını aktardı.

Kaçak Yapı İnşa Eden ve Müsaade Edenlere Gerekli Yaptırım Uygulanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ayrıca açıklamalarında kaçak yapı inşa edilen binaları yapanları ve bunlara müsaade eden belediyeleri de uyardı. Bu düzenlemenin yeni bina inşa etme düzelmemesi olmadığını, yalnızca İmar Barışı olduğunu vurguladı. Dolayısıyla yalnızca 31 Aralık 2017 tarihine kadar inşa edilen yapıları alakadar ettiğinin altını çizen Bakan Kurum, yeni bir bina inşa etmeye müsaade eden bir yasanın olmadığını, bu nedenle de yapı inşa eden ve buna müsaade edenler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak gereken tüm işlemlerin gerçekleştirileceğini belirtti. Üstelik bunlara müsaade edenlere de en sert şekilde cevap verileceğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.