2017 Kentsel Dönüşümde Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evleri yıkılacak olan ev sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Ev sahiplerini (malikleri) başvuruda bulunması halinde Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyorlar.

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evleri yıkılacak olan ev sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Ev sahiplerini (malikleri) başvuruda bulunması halinde Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyorlar.

Bakanlık tarafından sunuluyor olan bu desteklerin en başında ise kira yardımı geliyor. Yapılan anlaşma neticesinde risk taşıyan binası yıkılacak olan malikler talep ettikleri takdirde bu kira yardımı alabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yaparak 2017 yılında kentsel dönüşüm sebebiyle evleri yıkılacak olan ev sahiplerinin alacağı kira yardım açıklamış oldu. 2016 yılında İstanbul için yapılan kentsel dönüşüm kira yardımları 795 Türk Lirasından, 900 Türk Lirasına yükseltildi. İl il değişen kentsel dönüşüm için kira yardımı şu şekilde olmak üzere açıklandı;

Hangi Şehirde Ne Kadar Kira Yardımı Yapılıyor?

Bilecik, Artvin, Bingöl, Burdur, Bolu, Çankırı, Hakkâri, Gümüşhane, Erzincan, Nevşehir, Sinop, Kırşehir, Tunceli, Karaman, Bayburt, Bartın, Kırıkkale, Iğdır, Ardahan, Kilis, Karabük ve Yalova illerinde maliklerin alacağı kira yardımı (aylık olarak) 535 TL, kiracıların alacağı kira yardımı (defaten) 1.070 TL, sınırlı ayni hak sahiplerinin alacağı yardım ise (defaten) 2.675 TL olarak açıklandı.

Amasya, Bitlis, Osmaniye, Düzce, Muş, Niğde, Edirne, Siirt, Kırklareli, Şırnak, Aksaray, Rize, Yozgat, Isparta, Giresun, Kastamonu ve Kars illerinde maliklerin alacağı kira yardımı (aylık) 605 TL, kiracıların alacağı yardım (defaten) 1.210 TL, sınırlı aynı hak sahiplerinin alacağı kira yardımı ise 3.025 TL olarak açıklandı.

Zonguldak, Adıyaman, Afyonkarahisar, Çorum, Ağrı, Elazığ, Sivas, Ordu, Kütahya, Çanakkale ve Batman illerinde ev sahiplerinin alacağı kira yardımı 675 TL, kiracıların alacağı yardım (defaten) 1.350,00 TL, sınırlı ayni hak sahiplerinin alacağı yardım (defaten) 3.375 TL olarak açıklandı.

Denizli, Aydın, Balıkesir, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Eskişehir, Malatya, Kayseri, Samsun, Muğla, Tekirdağ, Sakarya, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Hatay, Mersin, Kocaeli ve Kahramanmaraş illerinde maliklerin aylık olarak alacağı yardım 745 TL, kiracıların defaten alacağı yardım 1.490 TL, sınırlı ayni hak sahiplerinin defaten alacağı yardım 3.725 TL olarak açıklandı.

Adana, Bursa, Antalya ve Konya illerinde ev sahiplerinin aylık alacağı yardım 810 TL, kiracıların defaten olarak alacağı yardım 1.620 TL, sınırlı olan ayni hak sahiplerinin defaten alacağı yardım 4.050 TL olarak açıklandı.

Son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde ise aylık olarak maliklerin alacağı yardım 860,00 TL, defaten olarak kiracıların alacağı yardım 1.720 TL, defaten olarak sınırlı hak sahiplerinin alacağı yardım ise 4.300 TL olarak açıklandı.

Şartlar 2015’te Değişti

Bakanlığın kira yardımı için başvuranlarda aradığı bir takım nitelikler bulunuyor. Ancak bu nitelikleri taşıyan kimseler kira yardımı alabiliyor. 2015 yılına kadar risk taşıyan binada yer alan mesken sayısı kadar kira yardımı alınabiliyordu. 2015 yılından sonra ise bunun için ikamet şartı getirilmiş oldu.

Söz konusu olan 2015 yılı itibariyle kira yardımı alabilmek için hak sahiplerinin riskli yapı olduğunun onaylandığı tarihten önce o yapıda oturuyor olması gereklidir. İstenilen bu ikamet şartı, kişilerin evlerine gelen elektrik, su faturası gibi faturalar sayesinde ispatlanabiliyor.

Bu şartı yerine getiriyor olan hak sahipleri gerekli olan belgeler ve yazılmış olan bir dilekçe ile beraber Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvurusunu gerçekleştirebiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.