1915 Çanakkale Köprüsü’nde Çalışmalar Aralıksız Sürdürülüyor!

Hizmet vermeye başladığında dünyanın en büyük asma köprüsü niteliğine sahip olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Hayata geçirilip hizmet vermeye başladığında dünya üzerindeki en büyük orta açıklığına sahip olma niteliği kazanacak, renkleri, figürleri ve diğer tüm nitelikleri ile dikkatleri üzerine toplayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Anadolu Yakası’nın inşaat çalışmaları hız kazandı.

Avrupa Yakası’nda yer alan Gelibolu’nun Sütlüce bölgesinde gerçekleştirilen kuru havuz çalışmaları sürdürülen bu mega projenin, Anadolu Yakası’nda yer alan Lapseki ilçesi Şekerkaya bölgesindeki kara faaliyetleri ile ise devam ediyor.

Ekipler 24 Saat Aralıklarla Vardiyalı Olarak Çalışıyor

Projenin hayata geçirildiği bölgede kurulu olan şantiye sahasında köprünün ayaklarının isabet edeceği noktaların derinleştirilmesi için çalışmalar yürüten ekip, 24 saat aralıklar ile vardiyalı bir şekilde çalışıyor.

Uluslararası bir koridorun tamamlayıcısı olma niteliğine sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Avrupa tarafından Türkiye’nin batısına gidecek olanlar için sıklıkla kullanılacak bir güzergah haline gelecek.

Proje ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulunan Lapseki İlçesi Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, kentin yaklaşık olarak yarım asırlık hayali olan bu projenin sonunda hayata geçirildiğini dile getirdi.

Yarım Asırlık Proje Hayata Geçiriliyor

Projenin temelinin atıldığı ilk günden bu yana çalışmaları yakinen takip ettiğini belirten Başkan Yılmaz, bölgede yaşana ulaşım problemleri ile köprü eksikliğinin büyük oranda hissedildiğini, özellikle de kışın feribotların çalışmadığı zamanlarda büyük sıkıntılar yaşandığını anlattı. Bu noktada önemli bir tarihe tanıklık edildiğini ifade eden Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale için büyük bir hayalin gerçekleşmesinin izlendiğini aktardı.

Dünya Üzerinde Bir İlk Oluyor

Hayata geçirildiğinde dünya üzerinden en büyük orta açıklığa sahip olan asma köprü unvanı elde edecek olan bu mega proje, tasarımındaki ince ayrıntılar ile dünya üzerinden bir ilk haline gelecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.