1 Daireye 1 Otopark! Uygulamayana Yapı Kullanım İzni Yok!

1 Daireye 1 Otopark! Uygulamayana Yapı Kullanım İzni Yok!

Otoparklarla ilgili düzenleme yolda. Yasa değişecek. Artık 3 değil, 1 daire için zorunlu olacak!

Basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2018 imar planı tasarısı, otoparklar ve kentsel dönüşüm ile ilgili değişiklikler ve yenilikler yapılacağını açıkladı.

İmar planı kapsamında artık 5 ve üzeri katlar için imar izninin verilmeyeceğini resmen açıklayan Bakan, imar yetkisi için çok fazla kurumun sorumlu olmasında da rahatsız olduğunu ile getirdi.

Türkiye’de 52 ilde çok sayıda riskli alan tespit edildiğini, çok sayıda konutun yenilendiğini ve yaklaşık olarak 5,5 milyar lira tutarında kira yardımları gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan, imar yetkisinin tek bir koldan yürütülmesini istediğini, yapı denetimlerinde de problem olduğunu, bunun en kısa sürede çözüleceğini, yapı denetim için de gelecek dönemde yeni düzenlemelerin geleceğini açıkladı.

Otoparklar için Düzenleme Yolda!

Bakan, önceki dönemlerde 3 daire için 1 otopark tasarının konuşulduğunu ancak bunda değişiklikler yapılacağını söyledi. En zorlu kentsel dönüşümlerin büyük şehirlerde olduğunu ifade eden Bakan, vatandaşların da özellikle büyükşehirlerde otopark bulmakta zorluklar çektiğini, vatandaşların arabalarını park etmeleri için belediyelere ücret ödemek zorunda kaldıklarını, bu sorunları çözmek için de düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

İlerleyen dönemlerde daire başına 1 otopark zorunluluğunun getireceğini söyleyen Bakan, aynı zamanda da mağaza, dükkan ya da bankalar için de 30 metrekare en az 1 araç, otellerde her 3 oda için en az 1 araç, hastanelerde 75 metrekare için, tüm ibadet yerlerinde 100 metrekare için, AVM’lerde ise en az 20 metrekare için 1 araçlık otopark zorunluluğunun olacağını söyledi.

Aynı zamanda da söz konusu uygulama yeni yapılacak binalar için geçerli olacak olup, bunu uygulamayanlara da yapı kullanım izni verilmeyecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.