Gayrimenkul Sektörünün Kendi Bankasına İhtiyacı Var!

Gayrimenkul Sektörünün Kendi Bankasına İhtiyacı Var!

Türkiye Finans Forumu kapsamında düzenlenen Gayrimenkul Finansmanında Alternatif Enstrümanlar oturumunda gayrimenkul temsilcileri bir araya geldi.

Türkiye’de yalnızca emlak işleri ile ilgilenen bir bankaya ihtiyaç olduğunu belirten sektörün temsilcileri, gelecek yıl içerisinde ülkemizde 8 – 10 tane gayrimenkul şirketinin de gayrimenkul sertifikası ihracına başlayacaklarını belirttiler.

Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, McKinsey Türkiye Genel Müdürü ve kıdemli ortağı Özgür Tanrıkulu ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’ın katılım gösterdiği oturumda gayrimenkul sektörü ve sektörün ihtiyaçları ele alındı.

Altan Elmas:  Faiz Oranları Sektörün En Büyük Tehdit Unsuru

Gayrimenkul sektörünün en büyük tehdit unsurlarından birinin faiz artışı olduğunu söyleyen Altan Elmas,  hem paranın maliyetinde meydana gelen artış hem de kredi maliyetlerinde meydana gelen artışın konut kredisi faiz oranlarına yansıdığını,  faiz oranlarının yüzde 1,1 ile yüzde 1,2 seviyelerine kadar çıktığını, bu oranların özel bankalarda çok daha fazla olduğunu söyledi.

Faiz oranlarının ekim dönemindeki satışlarda kendini gösterdiğini, benzer şekilde kasım ile aralık dönemlerinde de göstereceğini, 2018 yılında da faizlerin bu seviyede olacağın ve kısa vade de geri gelmeyeceğini öngördüğünü söyleyen Elmas, konut satışlarının faizlerden etkilenebileceğini ancak gayrimenkul sektörünün bu sorunu da aşabileceğini söyledi.

Sektörün büyümesinin 2017’de yüzde 6 ile yüzde 6.5 oranında olduğunu söyleyen Elmas, gayrimenkul sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü konumunda bulunduğunu, geçen yıl yaşanan darbe girişimine rağmen 3. çeyrek dönemde tek küçülmeyen sektörün gayrimenkul sektörü olduğunu, Türkiye yüzde 4 büyüdüğü zaman sektörün yüzde 7 ile 8 oranında büyüdüğünü, yüzde 4 küçülüyorsa da yüzde 7-8 oranında küçülme gösterdiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.