Bakan Özhaseki’den Müjde! Yerli Ürün Kullanacak Belediyeye Kredi Verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı yapmış olduğu açılamasında, kentsel dönüşüm kapsamında yerli ürün kullanacak olan belediyelere kredide öncelik hakkı sağlanacağı müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki açıklamasında, belediyelerin kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirirken kullandıkları ürünlerin tümünde yerli ürünleri tercih ettikleri takdirde, kredide öncelik hakkı sağlanacağı müjdesini verdi.

MÜSİAD İnşaat Sektörü ve Kentsel Dönüşüm Temalı Türkiye İstişare Toplantısı esnasında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde 1950 – 1980 yılları arasında hayata geçirilen binaların hemen hemen hepsinin riskli binalar olduğunu belirtti.

99 Yılı Yönetmeliği’nde önce 15 milyon bina inşa edildiğini, bu rakamın 7,5 milyonunun risk taşıdığını ve kendilerinin bir hedef koyduklarını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, sıfır faizli kredi sistemi düzenleyerek bir yılda 500 konutu yenilemeleri gerektiğini açıkladı. Belediyeler tarafından sunulmuş olan kentsel dönüşüm projeleri kabul edildiği takdirde, ilk 2 yıllık masraflarının bakanlık tarafından karşılanacağını ve kendilerine yük binilmeden bu işin üstesinden nasıl gelebileceklerini belediyeler izah edeceklerini de ifade etti.

İstanbul’da 600 Bina Elden Geçirilecek

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Bakan Özhaseki, İstanbul’da 600 binanın yıkılıp yeniden inşa edileceğini ve söz konusu bu meselenin kamuya aksettirilmeden nasıl tamamlanacağı hakkında çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bahsi geçen çalışmaları bizzat Bakanlar Kurulu’na sunmuş olduğunu ifade eden Özhaseki, deprem gelmeden hazırlık yaptıklarına dikkat çekti.

İller Bankası’nın Hibeleri Kaldırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki müjdesini verirken, çıkarılacak olan birçok yasa olduğunu, bunların arasında da kentsel dönüşüm çalışmalarında yüzde 100 yerli ürün kullanan belediyelere kredi önceliği tanınması olduğunu belirtti. Belediyelerin Çin’den avize, Güney Kore’den asansör alamaması yönünde telkinlerde bulunan Bakan Özhaseki, ülke içerisinde bunları üretebilecek kapasitenin mevcut olduğuna, iller bankasının kaynaklarının bu yöne kaydırılıyor olmasına dikkat çekti. İller Bankası’ndan hibeler kaldırılarak, kredilerin kentsel dönüşüme yönlendirildiğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.