Bakan Özhaseki Açıkladı! Dönüşümden Sonraki Deprem Zarar Veremez!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki yapmış olduğu bir açıklamasında kentsel dönüşümün önemine değinerek, dönüşümden sonra gelebilecek depremin zarar veremeyeceğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Sign of The City Awards” programına katılım gösterdi. Program esnasında açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, önümüzdeki 15 yıl boyunca 7,5 milyon yapıyı kentsel dönüşüm ile yenilemek olduğunu ve bu rakamın 150 binin İstanbul’da, geri kalanını ise Türkiye’nin diğer bölgelerinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ancak bu hedefi gerçekleştirdikleri zaman görevlerinin hakkını vermiş olacaklarına dikkat çeken Bakan Özhaseki, bahsi geçen bu dönüşümden sonra ülkeye vuracak herhangi bir depremin zarar veremeyeceğini de vurguladı.

Kentlerin Bakıma İhtiyacı Var

Bir takım yayın organlarında konu ile alakalı olarak yer alan haberlere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açıklamalarında ayrıca şehirler ve geleceğe dönük şehirleşme meselesinden de bahsetti. Kentlerin canlı birer organizma olduğuna, bakım – onarıma ihtiyaçları olduğuna ve bu kentlere özen gösterilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Açıklamalarında Türkiye’de şehir planlamasının 1950 yılları gibi oldukça geç bir dönemde yapılamaya başlandığını ifade ederek, Batı’daki şehirleşmenin ise sanayi devriminde yaşanan göçler ile başladığını anlattı. Bakan Özhaseki ayrıca 1950 yılında İstanbul’da çok az sayıda gecekondu mevcut olduğunu, fakat bu rakamın 1994 yılında 640 bine ulaştığını da açıklamalarına ekledi.

Kentsel Dönüşümle Sağlıklı Yapılar Elde Edilecek

Kentsel dönüşüm yapılmasının nende bu kadar gerekli olduğunu da ifade eden Bakan Özhaseki, 2000 yılına kadar olan yapıların büyük risk taşıdığını, şehirlerde şuanda kimliksiz ve sağlıksız pek çok yapının mevcut bulunduğunu ve dolayısıyla kentsel dönüşüm ile sağlıklı bir ve doğa ile iç içe bir yaşam olanağı sağlanması gerektiğini anlattı.

Ayrıca 2030 – 2040 yılları arasında İstanbul’da büyük bir deprem ile karşı karşıya kalınacağını söylentilerinin olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı, bunun içinde tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.