EPDK 517 İlçeyi Doğalgaza Kavuşturacak!

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan doğalgazın ulaştırılamadığı il ve ilçenin kalmayacağı yönündeki açıklamalarının ardından EPDK 517 ilçeye doğalgaz dağıtım bölgelerine dahil etti.

Doğalgazın, ülkenin her bir köşesine ulaştırılması hedefine adım adım yaklaşılıyor. Bu doğrultuda Eylül ve Ekim ayları içerisinde 12 farklı ilçe aha lisansa dahil edildi. Böylelikle toplamda 517 farklı ilçe doğalgaz dağıtım bölgesi olarak belirlenmiş oldu. Bahsi geçen bu rakamın 363’ünde şuanda doğalgaz kullanılırken, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen ihalelerin neticesinde 65 farklı dağıtım alanı adına lisans verildiği ifade edildi.

Kullanıcı Sayısı 15 Milyona Ulaşacak

Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, mevcut düzende doğalgaz kullanıcılarının sayısı 13 milyona düzeylerine kadar çıktı. Bahsi geçen bu rakam ile ülkenin yaklaşık olarak yüzde 65’ine doğalgaz dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, önümüzdeki 3 yıl içerisinde doğalgazın ulaştırılacağı il ve ilçeler ile beraber bu sayının 15 milyona ulaşmasının planlandığı belirtildi. 2019 yılında ise Türkiye nüfusunun en az yüzde 75’lik dilimini doğalgaza kavuşturulması yönünde hedef konulduğu da açıklamalara eklendi.

Yatırımın Bedeli 15 Milyar Lira

Ayrıca açıklamada, doğalgaz yatırım şirketlerinin inşaatını gerçekleştirmiş olduğu toplam boru hattının uzunluğunun 116 bin kilometre olduğu da ifade edildi. Toplamdaki yatırım maliyetinin 15 milyar lira bedelinde olduğu ifade edilirken, gelecek yıllarda 5 milyar liralık bir yatırımın daha yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, 2017 – 2018 döneminde oldukça büyük bir doğalgaz projesi için harekete geçtiklerini ifade etti. Yalnızca 81 ilde değil, 200 – 250 civarındaki ilçelerde yaşayan 1 milyon aileyi de doğalgazın rahatlığına kavuşturacaklarını dile getiren Berat Albayrak, bunun için de ek olarak 5 milyar liralık daha yatırım yapacaklarını ifade etti. Doğudaki vatandaşları mağdur etmeyi isteyen tüm düşmanlara inat Hakkari’den Şırnak’a varana kadar doğalgaz ulaştıracaklarına ve buna şüphe duyulmamasına da vurgu yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.