Son dönemlerde İstanbul’un en çok gelişen ve kentsel dönüşüm yaşanan ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan Sultangazi ilçesi, büyük bir kentsel dönüşüm sürecine daha girecek.
İstanbul’da son dönemler içerisinde en fazla gelişen ilçeler arasında ilk sıralarda yer alan Sultangazi ilçesinin geleceğinde eğitim ve sağlık faaliyetleri konusunda başarı sağlayan bir ilçe olma hayali var. Konu hakkında İNDERgi’ye açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi ilçesinde 99 Marmara Depremi sonrasında konutların 3’te 2’lik kısmının yenilendiğini, halen daha 40 bin konutun yenilenmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Sultangazi İlçesinin Rezerv Alan İhtiyacı Var!
Sultangazi ilçesinin 13 kilometrekarelik dar bir alana sıkıştığını ifade eden Altunay, kentsel dönüşüm projeleri sayesinde rahat bir nefes alınacağını, rezerv alan için de hükümetin gündeminde olduğunu kaydetti.
Sultangazi ilçesinin sağlık ve eğitim ilçesi olması yolunda önemli adımların atıldığını ifade eden Altunay, gençlere yönelik inşa edilen projelerde yeşilin baz alındığını aktardı. Sultangazi ilçesi’nin halen gündemde olan Kanal İstanbul projesine, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne olan yakınlığı ile önemli bir sanayi ve ticaret alanı olduğunu aktaran Altunay, ilçenin sahip olduğu bu özellikler ile sağlık ve eğitim alanında oldukça iddialı olunacağını kaydetti. 8 yıllık görev süreci kapsamında kentsel dönüşümün neredeyse her mahalleye dokunduğunu kaydeden Altunay, hızlı çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade etti.
Sultangazi’nin 3’te 2’si Yenilendi!
Sultangazi ilçesinde 1999 Marmara Depremi sonrasında, konutların 3’te 2’lik kısmının yenilenmesini tamamladığını ifade ederken, 8 yıllık süreçte 6.000’e yakın ruhsat verdiklerini, her ruhsat için 8 dairelik bir ortalamadan, 32 bine yakın konut üretimi gerçekleştirildiğini kaydetti.
Rezerv Alan Tahsisi İlçeye Rahat Bir Nefes Aldıracak
Sultangazi ilçesinde yer alan mahallelerin arasındaki Askeri Alan için rezerv alan talebi ilettiklerini ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, hem Başbakan Binali Yıldırım’ın, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konu ile alakalı çalışma yapacaklarını ifade ettiklerini, rezerv alanın tanınması halinde İsmetpaşa ve Sultançiftliği Mahallelerinde devam eden projeler için sıkışık alanı giderme çalışmaları yapılacağını, daha geniş bir yer tanınması halinde ise tüm Sultangazi’yi rahatlatacak çapta düzenlemeler yapılacağını kaydetti.
Kentsel Dönüşüm Yaşam Alanları Oluşturuyor!
Altunay, kentsel dönüşüm süreçlerinde vatandaşların bazı ödemelerden muaf tutulması ve emsal artışları yaşanması sebebi ile Sultangazi ilçesinin müteahhit firmalar tarafından da cazip hale geldiğini, ada bazlı yapılan dönüşümlerde yepyeni bir yaşam alanının ortaya çıktığını, otopark sorunundan, yeşil alana kadar birçok özelliğin de dönüşümün gerçekleştiği bölgeye geldiğini, bu yüzden istek ve hedeflerinin ada bazlı dönüşümden yana olduğunu kaydetti.