Başarılı Bir Şirkete Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler!

Hem gayrimenkul değerleme şirketleri, hem gayrimenkul danışmanlık firmaları; müşterilerinin memnuniyetini en üst seviyede tutarak, ivmeli bir şekilde genişleyen müşteri ağına sahip olmayı hedeflerler.

Hem gayrimenkul değerleme şirketleri, hem gayrimenkul danışmanlık firmaları; müşterilerinin memnuniyetini en üst seviyede tutarak, ivmeli bir şekilde genişleyen müşteri ağına sahip olmayı hedeflerler.

Bu konuda, hem şirket kültürünün net bir şekilde belirlenmesi, hem de belirlenen bu şirket kültürünün tüm çalışanlar tarafından benimsenmesi önemli bir konuma sahiptir. Bu yüzden, şirket kültürünüzü oturtmak, çalışanlarınız ile mükemmel bir iletişim kurmak, tanıtım ve pazarlama kampanyalarını en verimli şekilde yönetmek ve müşteri portföyünüzü en yüksek seviyeye çıkartabilmek adına başarılı bir şirkete sahip olmak için yapmanız gereken her şeyi dikkatle bir araya getirdik. Gelin, birlikte inceleyelim!

Rekabette Olduğun Kuruluş İle Benzerlik Göstermeyin!

Rekabet içerisinde olduğunu kuruluş ile benzerlik göstermek, onun iş fikirlerine sahip olmak ya da çalmak bir suç ya da yasak olan bir durum değildir. Fakat etik ve şirketiniz için sağlıklı olan bir davranış biçimi de değildir. Çünkü rakibinizin kopyasını uygulamak yalnızca onu yüceltmek ve sizi ise her daim bir adım gerisinde bırakmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Fakat buna Google ve Yahoo ile örnek gösterecek olursak bazen kopyalama yapmanın işe yaradığını da görebiliriz. Google piyasaya ilk önce Yahoo’nun bir kopyası olarak çıkmıştı. Google’ın şuanda Yahoo’dan önde olmasının en önemli nedeni ise rakibinin fikrini kullanmaktan çok üzerinde daha fazla katarak kendisini geliştirmesi olduğunu da unutmamak gerekir.

Rekabet Ettiğini Kuruluşla İlişkilerinizi Tamamen Kesmeyin! 

Rekabet içerisinde olduğunuz şirket ile daima iletişim halinde olmanız gerekir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da söz konusu iletişimin belirli çerçeveler ve belirli sınırlar dahilinde gerçekleştirilmesidir. Çünkü aradaki mesafeyi – sınırı korumadığınızda rakibiniz tarafından alt edilme gibi bir takım durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle sınırlarınızı korumalı ve doğru bir strateji ile irtibatınızı lehinize çevirmelisiniz.

Aynı şekilde karşınızdaki firmanın da sizinle olan ilişkilerinin bu temele dayandığının farkında olmanızda fayda var.

Biliyoruz, Öylesiniz! Ama Daha Çok Yaratıcı Olmalısınız…  

Yaratıcı ve özgün olmalısınız. Fakat yaratıcılığın peşinde devrim yaratmayı, sınırları aşmayı ve marjinal olmayı getirdiğini de unutmamalısınız. Bu konuda dikkat etmeniz gereken önemli bir konuda söz konusu kavramların suç işlemek ve kanuna aykırı olmak kavramları ile ilişkili olmasıdır. Bu nedenle yaratıcı olmaya çalışırken suç işlememeye de dikkat edin. Kimsenin yapmadığı bir işi yapacağınız zaman avukatınıza gerekirse birkaç defa danışın.

Unutmayın, ‘internetten ev bakma’ fikri Sahibinden.com’un ilk çıktığı zamanlarda çok talep görmese de, günümüzde günlük milyonlarca kişi bu fikirden yola çıkarak satın alacağı ya da kiralayacağı evi buluyor!

Ar–Ge, Bilim ve Teknoloji Yatırımlarına Gerekli Önemi Gösterin!

ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezun olup iş sahibi olamayan hatta tabiri caizse ipsiz sapsız olan gençleri işe alıp onlara zaman vermenizde fayda var. Onlar için gerekli zaman, sermaye ve imkanları verdiğinizde kaliteli projeler ortaya çıkardıklarını görecek ve pişman olamayacaksınız. Onların şuanki en büyük sorunu kıymet bilmeyen patronlarıdır.

Her ne kadar gayrimenkul danışmanlığı sektörü için Ar-Ge ve Bilim dalları biraz gereksiz gibi gözükse de; müşterileriniz ile rahat iletişim kurmak için hazırlanacak bir mobil aplikasyondan, danışmanlığını yürüttüğünüz kişi, kurum ya da kuruluşlara dair tüm bilgileri bir arada tutabileceğiniz ve gerektiğinde toplu SMS, toplu mail gönderimi yapabileceğiniz bir masaüstü yazılım gibi, gayrimenkul sektörlerinin de Ar-Ge, Bilim ve Teknoloji yatırımlarına ihtiyaçları vardır.

İşinde Profesyonel Olan Dolandırıcılara Dikkat!

Her ne kadar kuruluşunuz polis, ordu ve devlet korumasında olsa bile şirketinizin bir orman ya da bir okyanus olduğunu ve ormanda çakal, yılan, leoparın, okyanusta ise köpek balığı, zehirli müren, katil balina, ölümcül ahtapotların gezinmekte olduğunu aklınızdan çıkarmayın!

Bir Patron Olarak Doğru Zamanda Şov Yapmayı, Doğru Zamanda Kaybolmayı Bilmelisiniz!

Pazarlama büyük önem taşıdığı için en doğru zamanda şov yapabilmeyi bilmeli ve yine en doğru zamanda çalışanlarınızın yanında olmayı başarmalısınız. Bu iki husus kuruluşunuzun benimsenmesi ve başarı sahibi olabilmesi için büyük önem taşır…

Çalışanlarınızı Kuruluşunuzun İş Ortağı Haline Getirin

Evet, ilk okuduğunuzda kalbiniz sızlayacak, içinizden birşeyler kopacak, biliyoruz! Ama modernleşen dünyanın artık yeni bir parçası olmaya başlayan iş ortağı şeklinde çalışma prensibi, çalışanlar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanmaya başlandı.

Çalışanlarınıza yalnız bir maaş verirseniz ay sonuna kadar zoraki çalışma sergileyeceklerdir. Fakat bunun yanında onlara işlerine özel bir ilgi ile bağlanacak ufak tefek komisyonlar sağlarsanız kuruluşunuzu sahiplenip daha azimle çalışacaklardır.

Kuruluşunuzu Kutsallaştırmalısınız

Şirketiniz için insanların algısını öyle bir yönetmelisiniz ki, insanlar bu kuruluşu olağanüstü güçlere sahip bir kuruluş olduğunu sansın. Bunu elde edebilmek için de kaliteli reklamlar yapmalısınız. Son devrin en iyi reklam aracı olan Google ve Facebook işinizi hafifletecektir! Bu noktada birinci maddede bahsettiğimiz ‘şirket kültürü’ kısmını net bir şekilde belirlemeli, yola öyle koyulmalısınız!

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.