17 İlçeye Daha Doğalgaz Verilecek!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın Türkiye’nin her bir noktasına doğalgaz götürme hedefi kapsamında, toplamda 17 ilçeye daha doğalgaz götürülüyor.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın Türkiye’nin her bir noktasına doğalgaz götürme hedefi kapsamında, toplamda 17 ilçeye daha doğalgaz götürülüyor.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hedeflenen Türkiye’nin her bir noktasına doğalgaz götürmede, önemli bir gelişmeye daha imza atıldı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından (EPDK), temmuz ayında 17 ilçenin daha doğalgaza kavuşması için karar alındı. Alınan bu kararın ardında böylelikle doğalgaz sahibi olan ilçe sayısı 488’e ulaştı.

81 İlin Tamamına Doğalgaz Götürülmesi Hedefleniyor

Türkiye’deki 81 ilin tamamını doğalgaza kavuşturmayı hedefleyen Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), 2016 yılının Aralık ayında yapılmış olan ihaleler sonucunda, Tunceli ve Ağrı illeri için doğalgaz dağıtım lisansı vermiş oldu. Bunun yanı sıra 2017 yılının Mart ayında Hakkâri, Artvin, Şırnak, Cizre, Yüksekova, İdil ve Silopi gibi il ve ilçeler için ihaleler düzenlenirken, bu bölgelerin lisanslama işlemleri halli hazırda devam ediyor. Lisans verilmiş olan Tunceli, Ağrı, Şırnak, Artvin ve Hakkâri illerinde gerçekleştirilen yatırımların gerçekleşmesinin ardından 2018 yılı içerisinde 81 ilin tamamında doğalgaz kullanımına başlanması hedefleniyor.

Tüm bunların yanı sıra, 172’si dağıtım bölgesi genişleme işlemleri, 316’sı ise ihaleler olmak üzere toplamda 488 adet ilçe, doğalgaz dağıtım bölgeleri arasında kaydedildi. Söz konusu olan 488 ilçeden 339’u, hali hazırda doğalgaz kullanıyor.

Doğalgaz’ın Ulaştırılacağı 17 İlçe

Temmuz ayı içerisinde Aksaray’ın Eskil, Aydın’ın Çine ve İncirliova, Denizli’nin Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Serinhisar, Erzincan’ın Tercan ve Çayırlı, Osmaniye’nin Düziçi, Rize’nin Pazar, Kayseri’nin Yahyalı, Tomarza ve Yeşilhisar, Tokat’ın ise Pazar ve Başçiftlik ilçeleri olmak üzere toplamda bu 17 ilçeye doğalgaz ulaştırılması hedefleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.