Gayrimenkul Sektöründe Yer Alan Kadınların Emeğine İş GYO Sahip Çıkıyor

Değişimin Mimarı gibi bir slogan ile işe başlayan ve canlı portföyü sayesinde birçok prestijli projeler gerçekleştiren İş GYO, şimdide gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların emeklerine sahip çıkıyor.

Değişimin Mimarı gibi bir slogan ile işe başlayan ve canlı portföyü sayesinde birçok prestijli projeler gerçekleştiren İş GYO, şimdide gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların emeklerine sahip çıkıyor.

İş GYO, Four Seasons Otel’de 17 Mayıs’ta gerçekleştirilmiş olan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun etkiliği için yapılan gayrimenkulde kadın konusunun sonuçları da açıklandı.

Söz konusu bu araştırma Türkiye’de ilk kez, 2017 yılı Mart ve Nisan ayı içerisinde 400’den fazla gayrimenkul sektöründeki kadın çalışanlarla ve ULI Türkiye (Urban Land Institute), TMB ve GYODER ortaklığı ile gerçekleştirildi. Ayrıca araştırma, bu sektörde çalışıyor olan kadın işçilerin var olan sorunları ve bu sorunların çözüm yollarını bulmak amacını taşıyor.

İş GYO Genel Müdürü olan Turgay Tanes bu konu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, kadın emeğinin önemine değindi. Turgay Tanes açıklamalarında, İş GYO’nun kurumsal kültürü ve şirket şirket politikasının oluşmasında en büyük etkenin herhangi bir cinsiyet ayrımı yapılmaksızın doğru kişiyi doğru işe yerleştirmek prensibi olduğunu belirtti. Şuan da mevcut bulunan şirket çalışanlarının yüzde 52’sinin, üst düzey yöneticilerinin yüzde 62’sinin, şirketteki söz sahibi kişilerin yüzde 45’inin ve yönetim kurulu üyelerinin yüzde 38’inin kadın çalışanlardan oluştuğunu da açıklamalarına ekledi. Tanes söz konusu olan bu oranların Türkiye geneline ve bu sektörde faaliyet gösteren diğer firmalara nazaran yüksek rakamlar olduğunu ve bu rakamların aynı zamanda da İş GYO’nun gayrimenkul sektöründeki öncü tutumu ve gururla taşıdığı değerlerinden biri olduğunu da dile getirdi.

Yapılan araştırmaların sonuçlarını Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı olan Av. Pınar Ersin Kollu açıklayarak, bu sektörde kadın çalışanların var olması ve buna yönelik temsil çalışmalarını sağlam bir temel üzerine oluşturmak istediklerini, bu nedenle yapılan çalışmalardaki önceliğin kadınların talepleri, yaklaşımları ve mevcut durumları belirleyen araştırmalarda bulunmak olduğunu açıkladı. Av. Pınar Ersin Kollu tarafından açıklanan Gayrimenkulde Kadın Araştırması sonuçlarına göre bu sektörde çalışan kadınlar, karar alınan masalarda oturmayı, temsilde aktif ve etkin olmayı, görünür olmayı, liderlik yapmaya tüm boyutlarıyla hazırlanmayı ve liderliği üstlenmeyi, tarafsızlık ve adalet ilkeleri ile yönetilmeyi istiyorlar. Ayrıca bu sonuçlara göre bu sektörde yer alan kadın çalışanların yüzde 372si bir erkek yönetici ile çalışmak istemiyorlar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.