TOKİ, Türkiye genelinde aralıksız bir şekilde üretmekte olduğu nitelikli sosyal konut projeleri kapsamındaki ucuz konutları ile pek çok vatandaşı ev sahibi yapmak üzere çalışmalar yürüten bir kurumdur. Bu çalışmalarını kamu bünyesinde gerçekleştiren kurum, vatandaşlara her türlü hizmeti sağlamaktadır.
2020 TOKİ Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
Daha önce başvuru işlemini gerçekleştirerek TOKİ’den konut satın almaya hak kazanan vatandaşlar, aradan geçen süre zarfı içerisinde zaman zaman ne kadar ödeme yaptıklarını ve kalan borçlarını merak etmektedir. Bu gibi durumlar için kurum tarafından çeşitli 2020 TOKİ borç sorgulama kanalları oluşturulmaktadır. Özellikle de online olarak gerçekleştirilen bu 2020 TOKİ borç sorgulama işlemleri için oluşturulan kanallardan biri e-devlet sistemidir.
TOKİ’den konut satın alan ve ödemesi devam eden hak sahipler, pek çok işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirken, TOKİ’ye olan borcunu da bu kanal üzerinden öğrenebilmektedir. TOKİ’ye olan borcu öğrenmenin bir başka yolu ise kurum resmi internet sistemi üzerinden oluşturmuş olduğu taksit sorgulama portalıdır.
E-Devlet Üzerinden TOKİ Sorgulama Nasıl Yapılır?
Online TOKİ sorgulama kapsamında e-devlet sistemi üzerinden kolaylıkla TOKİ borç ve ödeme planı sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. TC. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan hak sahibi vatandaşın, sorgulama ekranına kısa yoldan ulaşabilmek için sistem üzerinden “TOKİ Taksit Ödeme Planı Sorgulama” anahtar kelimelerini aratması gerekmektedir. Bu sayede direkt olarak sorgulama ekranı karşısına çıkmakta ve adına kayıtlı olan borcu online TOKİ sorgulama işlemi ile kolaylıkla öğrenebilmektedir.
İnternetten TOKİ Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
İnternetten TOKİ sorgulama işlemi ise TOKİ tarafından resmi web sitesi üzerinde oluşturulan TOKİ Taksit Sorgulama Portalı aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bu portal üzerinden yalnızca Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığı ile satışı gerçekleştirilen vatandaşların sorgulamaları yapılırken, internetten TOKİ sorgulama işlemi için ise vatandaşın TC. Kimlik ya da vergi numarası ile ekranda yer alan güvenlik koduna ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgiler ise sisteme giriş yapan hak sahipleri, TOKİ’ye olan borcunu rahatlıkla öğrenebilmektedir.