Yeni Havalimanı’nın İlk Fazının Açılmasına 4 Ay Kaldı!

Hayata geçirildiğinde dünyanın en büyük havalimanı niteliği ile hizmet verecek olan İstanbul 3. Havalimanı’nın resmi açılış töreni, 4 ay sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki ile gerçekleştirilecek. Projedeki inşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

İstanbul’da inşaat çalışmalarına gece gündüz devam edilen 3. Havalimanı Projesi’nde tüm hazırlıklar sürdürülüyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan İstanbul 3. Havalimanı Projesini ilk faz çalışmalarında sona gelindi.

Sahip Olduğu Özellikleri İle En Büyük Havalimanı Olacak

Konu ile alakalı olarak bazı basın ve yayın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, totalde 42 aylık bir süreç içerisinde tamamlanması planlanan projenin ilk etabı, bir gün içerisinde 3 bin 500 defa iniş ve kalkışa olanak sağlarken, 100 metrekarelik yaşan alanı, 25 bin araç kapasiteli otopark, 42 kilometre uzunluğunda bagaj sistemi, 143 adet yolcu ulaşım köprüsü, 5,5 ton ağırlığında kargo kapasitesi ve 62 kilometre uzunluğunda güvenlik çemberi ile inşa edilecek.

Hayata geçirildiğinde toplamda 200 milyon yolcu ile 350’nin üzerinde destinasyona ulaşım sağlanacak olan 3. Havalimanı Projesi’nde, söz konusu özellikleri sayesinde dünyanın en büyük havalimanı niteliğine sahip olacak.

Ulaşım İçin Yıl Sonunda 2 Metro Hattı Açılacak

Vatandaşlar tarafından proje ile alakalı en merak edilen konular arasında Yeni Havalimanı’na nasıl ulaşım sağlanacağı geliyor. Konu ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında görüş alışverişleri devam ediyor. İlk etapta 660 adet araç ile ulaşım hizmetleri sağlanırken, lüzumlu görülmesi halinde bin adet taksi ile de ulaşım sağlanacak.

Öte yandan iki farklı kol vasıtasıyla metro hattı ile de havalimanına ulaşım sağlanacak. Gayrettepe – Yeni Havalimanı ve Halkalı – Yeni Havalimanı Metro Hatları ile hizmet verilecek olan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.