TOKİ Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? Nereden Alınır?

TOKİ Başvuru formu ev satın almak isteyenlerin kesinlikle unutmaması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almayı ve doldurmayı unutmamalı, başvuru aşamasında da yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Formu internetten almanız mümkündür. İnternet sitemizden de başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Peki TOKİ Başvuru formu nasıl doldurulur? Cevap…

TOKİ Başvuru Formu Nereden Alınır?

TOKİ ev başvuru formu hem kurumdan hem de kurumun internet sitesinden almanız mümkündür. Bunun için ise www.toki.gov.tr internet sitesini kullanmalısınız.

TOKİ Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

TOKİ evleri için başvuru öncesinde sizden form doldurmanız talep edilir. Bu belgede tüm kişisel bilgileriniz ile ilgili sorular yöneltilir. Bunları eksiksiz ve yanlışsız doldurmalısınız. Peki toki başvuru formu nasıl doldurulur?

İlk olarak yanınıza kimlik kartınızı almalısınız. Çünkü formda nüfusa kayıtlı olduğunuz il, ilçe, aile sıra no, sıra no, T.C. kimlik numaranız gibi pek çok bilgi istenir. Kişisel bilgilerinizi yazdıktan sonra medeni halinizi, çalışıp çalışmadığınızı, çalıyorsanız iş yeri adresini ve unvanını, evliyseniz eşinizin adı ve soyadı, eşiniz çalıyorsa onun çalıştığı yerin adresi, işyeri unvanını yazmalısınız. Eğer çocuk sahibiyseniz çocuklarınızın adlarını, soyadlarını, okuyorlarsa okullarının adını, çalışıyorlarsa mesleklerini, vergi sicil numaralarını, medeni hallerini ve T.C. kimlik numaralarını girmelisiniz.

Mesken durumunuzu belirtlemelisiniz. Aile yanında mı yaşıyorsunuz kiracı mısınız, bunu işaretlemelisiniz. Sosyal güvenlik durumunuzu, maaşınızı, benzer şekilde eşinizin ve çocuklarınızın sosyal güvenlik durumu ile maaşını yazmalısınız.

Sizden başvuru formundan istenen tüm bilgileri eksiksiz doldurduğunuz ve TOKİ belgelerini eksiksiz tamamlandığınızı, bunları da belediyeye ilgili tarihe kadar vereceğinizi, vermezseniz de geçersiz sayılacağını kabul ettiğinize dair imza atmanız talep edilir. Yani TOKİ konut başvuru belgesini eksik doldurmuş, belgelerde eksiklik varsa ya da belediyeye zamanında evrak teslimi yapmadığınız zaman TOKİ evleri için yapılan başvurunun geçersiz sayılması demektedir.

TOKİ Başvuru Formu İnternetten Alınabilir mi?

TOKİ Başvuru formu internetten alınabilir. Bunun için yazının devamındaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q9wHuKuCmi0J:https://www.toki.gov.tr/AppResources/UserFiles/files/6-alt%2520gelir%2520grubu%2520ba%25C5%259Fvuru%2520formu-olur%2520eki.doc+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.