TOKİ’nin O Projesine Vatandaşların İlgisi Büyük!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Silivri’de hayata geçirilen bin 356 adet sosyal konut için vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Projede ilk 3 gün içerisinde toplamda 5 bin müracaat alındı.

İlk 3 Günde 5 Bin Aile Başvuruda Bulundu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konu ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Turan, dar ve orta gelir grubunda yer alan aileler adına İstanbul’un Silivri ilçesinde hayata geçirilen ve birkaç gün öncesinde satışa sunulan bin 356 adet konuta gösterilen ilginin, konut sektöründeki talep bakımından büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Silivri’de dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi olma hayallerine kavuşturabilmek adına satışa çıkarılan bu konutlar için ilk 3 gün içerisinde 5 bin ailenin müracaat ettiğini de açıklamalarına ekledi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Sosyal konut üretimi gerçekleştirmesi sebebi ile vatandaşlar tarafında kira ödercesine ve hata daha makul bedeller ile ev sahibi olunabildiği dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut talebinde herhangi bir düşüşün söz konusu olmadığını, aksine Türkiye’nin her köşesinde 5 – 10 katı talep ile karşı karşıya gelindiğini aktardı. Üstelik her ilde 300 konut için 3 bin talep toplandığını da belirtti.

Konutlar 11-12 Temmuz’da Kura ile Beraber Sahiplerini Bulacak

Açıklamalarında, TOKİ olarak öncelik verilen hedefin alt ve orta gelir grubundan bugüne kadar daha önce hiç konut sahibi olmayan aileleri kira öder gibi ev sahibi yapmak olduğunu dile getiren Turan, TOKİ olarak bu ihtiyacı karşıladıklarını, TOKİ Silivri Projesi’nde de son başvuru tarihinin 29 Haziran olduğunu belirtti. Öte yandan Turan, başvuruların sonlandırılması ile beraber 11 – 12 Temmuz tarihinde kura çekilişi gerçekleştirileceğini ve konutların sahiplerine teslim edileceğini aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.