İmar Kirliğine Sebebiyet Verene Hapis Cezası Verilecek!

Katılmış olduğu bir televizyon programında gündem ile alakalı soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar kirliliğine neden olan kişilerin 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını dile getirdi.

Katılmış olduğu canlı yayın programında imar barışı düzenlemesi ile alakalı olarak bir takım açıklamalara bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplamda 13 adet imar affının mevcut bulunduğunu, dolayısıyla her birinin bu işi tetiklemiş olduğunu belirtti. İmar kirliliğinin bundan sonra yaşanmaması adına alınan ilk tedbirin ceza olduğunu dile getiren Özhaseki, imarda konut yapılacak alanların çok fazla olduğunu, ihtiyacın ise çok fazla olmadığını, dolayısıyla keyfiyete hapis cezası olacağını belirtti. İmar kirliliğini meydana getirenler için bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası uygulanacağı açıklamalarına ekledi.

Yaklaşık 12 – 13 Milyon Başvuru Yapılabilir

İmar barışı düzenlemesinde başvuru sürecinin başladığını, şimdiye kadar 100 bin civarında başvurunun yapıldığını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, yaklaşık olarak 12 – 13 milyona ulaşacağı yönünde beklentilerinin mevcut olduğunu dile getirdi. Dün Sarıyer’de gerçekleştirilen toplantıda 10 binin üzerinde vatandaşın katılmış olduğunu, ülkede 80 milyon insandan 55 – 60 milyon vatandaşı yakından alakadar eden bir yasa olduğunu belirtti.

Büyük Oranda Ekonomik Kayba Neden Oluyor

Öte yandan açıklamalarında mülkiyet sonunun mevcut olduğunu, yapıların ruhsatsız olarak yapıldığını ve ruhsatsız yapılar için bankalar tarafından kredi sağlanamadığını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ev sahibi olan vatandaşların evi resmiyette yalnızca arsa olarak göründüğünü, herhangi bir ekonomik değere sahip olmadığını ve dolayısıyla oldukça önemli derecede ekonomik kayıp yaşandığını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.