TOKİ Şırnak Konutları! 11 Bin Konut

TOKİ Şırnak kentinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Terör olaylarından etkilenen kenti yeniden inşa etmek için harekete geçen TOKİ Şırnak’ın yeni konutlarının üreticisi olarak, kentin yüzünü değiştiriyor.

TOKİ Şırnak Konutları için hummalı bir çalışma yürütüyor. Terör olaylarından etkilenen kenti yeniden inşa etmek için harekete geçen TOKİ, “TOKİ Şırnak Konutları” ile kentin yüzünü değiştiriyor.

TOKİ Şırnak Konutları, 11 Bin Adet

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, “TOKİ Şırnak Konutlarını” yerinde inceledi. Konutların inşa edildiği yerlerde bir dizi incelemelerde bulunan Vali Su’ya Şırnak Belediye Başkanı da eşlik etti.

“TOKİ Şırnak’ta toplam 11 bin kadar konut inşa edecek” açıklamasını yapan Vali Su, konut projeleri yanında kente en kısa sürede doğalgaz dağıtımının yapılacağını da duyurdu.

Kentte geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları, kentteki konutların büyük bölümüne zarar vermişti. Kentte teröristlere yönelik operasyonlar yaklaşık bir yıl kadar devam etti. Teröristlerden tamamen temizlenen kent, sonrasında ise yeniden yapılandırma sürecine girdi.

Şırnak Valisi İncelemeler Yaptı

İşte bu noktada hükümet ve TOKİ Şırnak’ta yeni konutların inşa edilmesi için kolları sıvadı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su bu gelişmelere dikkat çekerek, “TOKİ Şırnak’ta birinci ve ikinci etap olmak üzere projelerin hayata geçmesi için çalışmalara başladı. TOKİ, Şırnak merkezinde altı bin 500 kadar konut inşa edecek. bu yıl içerisinde tamamlanması öngörülen bu konutlar, terör olayları sorasında evleri yıkılan ve zarar gören Şırnaklılara teslim edilecek. TOKİ Şırnak’ta şu an bulunduğumuz konumda ise 1.266 adet daireden oluşan konut projesi için faaliyetlerine devam ediyor. bu projede en kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

TOKİ Şırnak Konutları çalışmaları devam ederken Şırnak Valisi Su, kentte yeni projelerinde hayata geçeceğinin müjdesini verdi. “TOKİ Şırnak konutları yanında alış veriş merkezlerinden sosyal alanlara kadar çok sayıda projeye imza atacak” şeklinde konuşan Vali su, bu alanların kısa bir süre içinde hizmete sokulacağının altını çizdi.

“TOKİ Şırnak Konutları projeleri hayata geçiriyor. Bu süreçte vatandaşlarımız yeni evlerine taşınana kadar, evleri yıkılan vatandaşlarımıza her ay olmak üzere 605 liralık kira yardımı yapıyoruz. Evleri zarar gören vatandaşlarımıza ise ödemelerini yaptık. Onlarda bu yardım ile evlerinin hasarlarını giderdi” diyen Vali Su, devletin bölge halkının yanında olduğuna işaret etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.