Kanal İstanbul İle Büyük İkramiye O Bölgeye Vurdu!

Güzergahı üzerindeki yerleşim alanlarının değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi ile en çok değerlenecek olan bölge, Başakşehir ilçesi sınırlarında yer alan Altınşehir olacak.

Avrupa Yakası’nın Başakşehir ilçesinde yaşayan ailelerin çoğunu, Sivas, Ağrı, Iğdır, Tokat, Kars, Muş, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Ardahan ve Van gibi pek çok şehirden göç eden aileler oluşturuyor. Altınşehir mahallesinde yaşayanlar ise yaklaşık olarak 40 yıl öncesinde Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kuşluca Köyü’nden göçen ve Şahintepe’ye yerleşen 60 hanelik aileden oluşuyor. Söz konusu olan bu aileler Altınşehir’i taşı toprağı altın olarak görüp yerleşmiş ancak 40 yıldır büyük bir hüsrana uğramış ve uğramaya da devam ailelerdir. Gerek suyu olsun, gerek elektriği olsun, gerekse kanalizasyonu olsun tam bir mağduriyet bölgesi olan Altınşehirli aileler şimdilerde bir mutluluğu paylaşıyor. Çılgın Proje olarak tabir edilen Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahının açıklanmasının ardından sevince boğulan 50 bin nüfuslu bölge halkı, aynı zamanda küçük bir ihtimal de olsa kendilerini yerlerinden yurtlarından edilme korkusu da yaşıyorlar.

Yıllardır Özlemini Çektileri Hayata Kavuşacaklar

Altınşehir Mahallesi sakinlerinden Hisamettin – Zahide Aydın çifti yıllar öncesinde bölgeye Muş’tan göç etmiş ve 300 metrekarelik bir arsayı satın alarak 2 katlı bir ev inşa etmişler. 8 nüfuslu olan Aydın ailesi, yıllardır mağdur edildikleri bölgenin şimdi adı gibi Altınşehir olduğunu dile getirerek, uzun zamandır bu anı beklediklerini ancak kendilerinin değil de torunlarının bu ferah günleri yaşayacaklarını dile getirdi. Hükümetin kendilerini mağdur etmeden yıllardır özlemini çektikleri yaşama kendilerini kavuşturacaklarını ifade eden aile, ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2010 yılında açıklanan bu proje ile diken üstünde olduklarını, kentsel dönüşüm ile birlikte yaşadıkları bölgenin daha modern bir hale getirileceği inancında olduklarını da aktardılar.

Şahintepe Değil Piyangotepe

Erzurumlu Selahattin Yıldırak ise 1980 yılında bir kamyona doluşarak Erzurum’un Kuşluca Köyü’nden Altınşehir’e geldiklerini ancak buranın köy şartlarından daha olduğunu yıllarca eziyet çekerek yaşadıklarını anlattı. Şimdilerde bölgeye büyük piyango vurduğunu ve bölgenin adını artık “Piyangotepe” koyduklarını dile getiren Yıldırak, tek korkularının yıllarca mücadele ederek sahip oldukları tapulu yerlerinden edilmeleri olduğunu da açıkladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.