2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Sorgulama

TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama, Ücreti ve Sorgulama! Online Sorgulama! Konut, İşyerleri, Arsa, Arazi, Tüm Gayrimenkuller için TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama!

2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Sorgulama
2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Sorgulama

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’den yüzbinlerce dar gelirli aileyi ev sahibi yapan ve bu amaç üzerine faaliyet yürütmekte olan bir kamu kurumudur. Peki ev sahibi olmak isteyenler için 2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Sorgulama nasıl yapılmaktadır?

Uzun yıllardır konut üretimi yapan ve kurulduğu günden bu yana pek çok nitelikli konut projeleri hayata geçiren kurum, bugün TOKİ evleri ile çalışmalarına devam etmektedir. TOKİ evleri için ise vatandaşlar ekonomik şartlar altında her geçen gün daha çok ev sahibi olmak istemektedirler. Bunun için hesaplamalarda 2021 TOKİ emlak vergisi hesaplama sorgulama detayları içerikte detaylı olarak verilmiştir.

TOKİ’den ev sahibi olan her vatandaş, diğer taşınmaz sahibi olan her vatandaş gibi emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. TOKİ’den ev satın alan vatandaşlar 2021 TOKİ emlak vergisi hesaplama işlemi sayesinde devlete ne kadar vergi ödemesi gerektiği hakkında bilgi edinebilmektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Nasıl Yapılır?
2021 TOKİ Emlak Vergisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

2021 TOKİ emlak vergisi hesaplama işlemi, diğer emlak vergisi hesaplama işlemleri ile hemen hemen aynı yapılmaktadır. Öncelikle emlak vergisi oranları, taşınmazın bağlı olduğu büyükşehirlere göre değişiklik göstermektedir. Büyükşehir dışındaki konutlar için binde 1, iş yerleri için binde 2 uygulanırken, büyükşehir sınırları içindeki konutlar için bu oranlar 2’ye katlanmaktadır. Buna göre büyükşehirlerdeki TOKİ konutları için binde 2, iş yerleri için de binde 4 emlak vergisi oranı esas alınarak hesaplama yapılmaktadır.

2021 emlak vergisi ücreti; genellikle vali, belediye başkanı, defterdar, belediyeden yetkili bir memur, ziraat odası, ticaret odası, tapu sicil müdürü ya da vekilleri ile esnaf odalarının görevlendirmiş olduğu yetkili komisyonlar tarafından belirlenmektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?
Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

2021 emlak vergisi sorgulama işlemi çeşitli kanallar aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin; ilk olarak e-devlet sistemi üzerinden TOKİ’ye olan borç ve ödenmesi gereken emlak vergisinin ne kadar olduğu hakkında sorgulama yapılabilmektedir. Bunun için TOKİ’den konut sahibi olan kişinin sisteme giriş yapması ve “Taksit Ödeme Planı ve Emlak Vergisi Sorgulama” ekranı üzerinden sorgulatma yapması gerekmektedir.

Bunun gibi çeşitli kanallar üzerinden de 2020 emlak vergisi sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Kadar?

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Kadar?
2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Kadar?

2021 Emlak vergisi ücreti, belirlenen emlak vergisi oranlarına göre yetkili kişiler tarafından belirlenmektedir. Bu yıl için uygulanmakta olan emlak vergisinin ne kadar olduğunu öğrenebilmek için de ya hesaplama yapmak ya da e-sistemi, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi uygulamalar üzerinden sorgulama yapılması gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.