İmar Barışı Ödemeleri Nereye ve Nasıl Yapılıyor?

İmar Barışı Ödemeleri Nereye ve Nasıl Yapılıyor?
İmar Barışı Ödemeleri Nereye ve Nasıl Yapılıyor?

İmar barışı iskanı olmayan inşa halinde bulunan yapılara sahip kişiler tarafından güncel olarak yapılması dört gözle beklenen bir hizmettir. Karar alınması ile iskan barışı ödemeleri nereye ve nasıl yapılacak yazımızda daha detaylı yer almıştır.

Daha öncesinde 24 Haziran seçimlerinden önce hayata geçirilen ve aylardır adından bir hayli söz ettiren İmar Barışı, Türkiye’de belli bir tarihten önce imarsız ya da imara aykırı bir şekilde inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan bir düzenlemedir.

Türkiye çapında milyonlarca konutu kapsadığı tahmin edilen İmar Barışı Başvurusu, halk dilinde İmar Barışı bu düzenleme sayesinde imarsız yapılarda yaşamını sürdüren vatandaşlar için imar barışı ödemelerini yaparak Yapı Kayıt Belgesi almaya hak kazanmaktadır. Peki bu imar barışı ödemeleri nereye ve nasıl yapılıyor?

İmar Barışı Ödemeleri Nereye Yapılacak?

İmar Barışı Ödemeleri Nereye Yapılacak?
İmar Barışı Ödemeleri Nereye Yapılacak?

İmar barışı ödemeleri, hükümet tarafından uygulamaya sokulan İmar Barışından faydalanarak ruhsatsız yapılarına tapu gibi Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşların ödemesi gereken meblağdır. İmar barışı düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaktadır. Yapıya dair tapu bilgileri, ada – parsel numaralı, yapının bulunduğu kat sayısı, yapının birim maliyeti, büyüklüğü, yapının bulunduğu arsanın metrekaresi, cinsi gibi gerekli bilgileri sistemde doğru bir şekilde doldurarak başvuruda bulunan vatandaşlar için, hükümet tarafından Yapı Kayıt Belgesi için ödemesi gereken bir bedel çıkarılmaktadır. Ortaya çıkan bedel adına İmar Barışı ödeme yerleri e-devlet sistemi üzerinden online olarak yapılabildiği gibi Ziraat Bankası, Halkbank gibi bankalar aracılığı ile de yapılabilmektedir.

İmar barışına başvurusunu tamamlayan vatandaşlar imar barışı ödeme ziraat işlemini, bankaya müracaat ederek gerçekleştirebilecek.

İmar Affı Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

İmar Affı Ödemeleri Nasıl Yapılacak?
İmar Affı Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

İmar affı ödeme işlemleri, Ziraat Bankası, Halkbank gibi bankaların internet şubesinden ya da şubelerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için başvuru sahibinin başvuru numarasını kullanması gerekmektedir. Örneğin; Ziraat bankasına müracaat eden yapı sahibi, müşteri danışmanına başvuru numarasını vererek ödemesi gereken bedeli ödeyebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.