2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri

2019 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi, Şartları, Faiz Oranları, Başvuru, Kredi Hesaplama, Ziraat Bankası TOKİ Müşteri Hizmetleri Numarası

2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri
2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, toplumda bilinen adı ile TOKİ, Türkiye’de maddi durumlarından ötürü ev sahibi olamayan vatandaşlar için nitelikli sosyal konut projeleri üreterek, uygun ödeme koşulları ile ev sahibi yapan bir kurumdur. 2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Hesaplama ise bu konuda ev sahibi olmak isteyen kişiler için ön plandadır.

Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ alt yapısında sunulan evler için Ziraat Bankası da destek verirken bu konuda herkesin merak ettiği 2021 Ziraat Bankası TOKİ kredi hesaplama şartları da gündemde kalmaya devam etmekte.

Uzun yıllardır hizmet vermekte olan TOKİ, faaliyetlerini kamu bünyesinde gerçekleştirmektedir. Hayata geçirmiş olduğu TOKİ Evleri için uygun banka kredisi, faiz oranlarını, düşük taksit tutarları ve bunun gibi avantajlı ödeme koşulları sunan kurum, geri ödeme süresini de uzun tutarak, hak sahiplerine kolay ödeme imkanı sunmaktadır. Buna yönelik kredi veren bankalar da bulunur. Örneğin; 2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi en çok tercih edilenler arasındaydı.

2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Şartları

2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Şartları
2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Şartları

Toplu Konut İdaresi, dar gelirli aileleri ev sahibi yaparken, bazı kamu bankalarından uygun faiz oranları ve ödeme şartları ile TOKİ Kredisi imkanı sağlamaktadır. 2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi de bu imkanlardan biridir. Örneğin; 2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi sayesinde, daha önce TOKİ’den konut ya da iş yeri satın almak üzere Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayan hak sahipleri, tapularını eline alabilmek için bankadan uygun koşullarda kredi çekebilmektedir. Çekilen bu kredi sayesinde de kuruma olan borç indirimli bir şekilde kapatılmakta ve bankanın yüzde 1’in altındaki faiz oranları ile bankaya daha uygun koşullarda ödeme yapılabilmektedir.

2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi imkanından faydalanmak isteyen hak sahipleri için bazı şartlar aranmaktadır. Öncelikle hak sahibinin T. C. Vatandaşı olması, dar ya da orta gelirli olması ve borcunun en az yüzde 25’ini kapatacak olması gerekmektedir.

2021 Ziraat Bankası TOKİ Kredisi Faiz Oranları

TOKİ Kredisi Faiz Oranları
TOKİ Kredisi Faiz Oranları

TOKİ Kredisi faiz oranları dönem dönem değişiklik gösterse de 2021 yılında uygulanan faiz oranları yüzde 1’in üzerine çıkarılmıştır. Kurumun indirim kampanyası kapsamında düşürülen TOKİ kredisi faiz oranları, Ziraat Bankası tarafından yüzde 1,37-1,41 arasında uygulanmaktadır.  Konu ile alakalı olarak daha detaylı bilgi almak isteyen hak sahipleri, bankanın daha iyi hizmet verebilmek adına oluşturmuş olduğu Ziraat Bankası TOKİ iletişim hattı üzerinden destek alabilmektedir.

2021 TOKİ Kredi Hesaplama – Ziraat Bankası

TOKİ Kredi Hesaplama – Ziraat Bankası
TOKİ Kredi Hesaplama – Ziraat Bankası

Günümüzde TOKİ’den daha önce konut satın alan hak sahipleri, hangi şartlarda daha uygun olacak şekilde tapu sahibi olabileceğini merak etmektedir. TOKİ, her yıl belirli dönemlerde erken ödemede indirim kampanyası düzenleyerek, hak sahiplerinin indirim almasını, Ziraat Bankası aracılığı ile kredi çekerek borcunu bir an önce kapatmasını ve tapusunu eline almasını sağlamaktadır. Kurumun bu gibi indirimlerini takip eden hak sahipleri, ne kadar ödeme yapması gerektiğini 2021 TOKİ kredi hesaplama işlemleri ile öğrenmekte ve buna göre kampanyaya başvuruda bulunabilmektedir.

TOKİ kredi hesaplama işlemine bir örnek gösterilecek olursa örneğin; yaklaşık olarak 100 bin TL gibi bir kredi kullanacak olan hak sahibi, hem 60 ay, hem de 120 ay vade için yüzde 0,98 faiz oranlarından faydalanmaktadır. Buna göre en düşük faiz oranı 1,37 ile 60 ay vadede 100 bin TL kredi kullanan hak sahibi ayda 2.455,25 TL ödeme yaparken, 120 ay vade ile 100 bin TL kredi kullanan hak sahibi ise ayda bin 1.702,65 TL ödeme yapmaktadır.

2021 Ziraat Bankası TOKİ Müşteri Hizmetleri Numarası İletişim

Kurumdan konut sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar, bulundukları bölgelerde ilgili kamu bankalarına TOKİ başvuru işlemlerini gerçekleştirmektedir. Fakat konuya ilişkin net bir bilgi sahibi olmayan vatandaşlar ise çeşitli kanallardan araştırmalar yapmakta ya da başvuru şartlarını, nasıl başvuru yapılacağını öğrenmek istemektedir. Bunun için kurum tarafından hazırlanan TOKİ çağrı merkezi ile iletişime geçilebileceği gibi, ilgili bankalardan biri olan Ziraat Bankası TOKİ Müşteri Hizmetleri ile de iletişime geçilebilmektedir. Ziraat Bankası’na ait TOKİ Müşteri Hizmetleri numarası ise 0850 281 00 00’dır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.