2021 TOKİ Kredisi Hesaplama

2021 TOKİ Kredisi Hesaplama
2021 TOKİ Kredisi Hesaplama

Başbakanlık bünyesinde faaliyet göstermekte olan Toplu Konut İdaresi, kısa adı ile TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşları ve aileleri uygun koşullarda ev sahibi yapan bir kamu kurumudur. TOKİ sahibi olarak akıllarda kalan sorulardan biri de TOKİ Kredisi Hesaplamadır.

Üstelik bu konutlar için TOKİ kredisi gibi imkanlar da tanımaktadır. Hangi Bankalar TOKİ Kredisi Veriyor? 2021 TOKİ Kredisi Hesaplama!

Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde TOKİ evleri adı altında yüz binlerce nitelikli konut projeleri hayata geçiren kurum, bu konutlarını açık artırma, açık satış ya da kuralı satış yöntemleri ile alıcılarına sunmaktadır. Alıcılar için ise merakla araştırdığı konulardan biri de 2021 TOKİ Kredisi Hesaplamadır.

2021 TOKİ Kredisi Hesaplama

2021 TOKİ Kredisi Hesaplama
2021 TOKİ Kredisi Hesaplama

TOKİ, iki çeşit kredi olanakları sunmaktadır. Bunlardan biri kültür varlıkları olarak kayıtlara geçen yapıların bakım, onarım ve restorasyonu adına kullandırılan Restorasyon Kredisi, diğeri ise dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi adına sunulan Faizsiz Konut Kredisidir.

2021 TOKİ kredisi hesaplama işlemi genellikle faizsiz konut kredisi için gerçekleştirilmektedir. TOKİ bu kredisini yalnızca özel durumda olan vatandaşlar için kullandırırken, bu kişiler dul ve yetimler, şehit yakınları ve terör malulleridir.

Kurumun bu kredisinden faydalanmak isteyen bu özel durumdaki kişilerin, ilgili bankalar ya da kurum ile iletişime geçerek TOKİ kredisi hesaplama ile alakalı gerekli bilgiyi edinmesi gerekmektedir.

Hangi Bankalar TOKİ Kredisi Veriyor?

Hangi Bankalar TOKİ Kredisi Veriyor?
Hangi Bankalar TOKİ Kredisi Veriyor?

Kurum, TOKİ başvuru işlemini gerçekleştiren dul, yetim, şehit ailesi ve terör malulü kişiler için faizsiz kredi kullandırmaktadır. Bu kredileri veren bankalar ise Ziraat Bankası ile Halkbank’tır. TOKİ’nin sunmuş olduğu bu maddi destekten faydalanmak isteyen vatandaşların, gerekli şartları taşıması halinde bu gibi ilgili bankalara müracaat etmesi gerekmektedir. 2021 yılı için TOKİ’nin sağlamış olduğu kredi miktarı 177 bin TL olurken, bu miktar yıllık artış oranı kadar her sene artırılmaktadır.

TOKİ Kredisi Masrafları

TOKİ Kredisi Masrafları
TOKİ Kredisi Masrafları

TOKİ tarafından kullandırılan bu kredi için herhangi bir faiz oranı uygulanmamaktadır. Kredinin geri ödemesi hak sahibinin her türlü tazminatı da içinde olmak üzere aylık olarak almış olduğu maaşın 4’te 1’i olarak kesilirken, borcun vadesi ise, tüm borcun ödemesi bitene kadardır. Kurumun sunmuş olduğu bu kredideki TOKİ kredisi masrafları ise yalnızca tek sefere mahsus olmak üzere alınırken, kullandırılan kredinin yüzde 1’i kadar masraf çıkarılmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.