TOKİ İzmir Emeklilere Ev (Şartları ve Çekiliş Tarihleri)

TOKİ İzmir Emeklilere Ev Projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de dar gelirli ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren bir kuruluştur. Kamu bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi, ülke genelinde inşa etmiş olduğu pek çok TOKİ evleri sayesinde, vatandaşlara ödeme durumuna göre uygun koşullarda ev sahibi olmalarına imkan sağlamaktadır. Bunun ile beraber ülkenin her bir köşesinde emeklilere özel olarak konut projeleri de inşa eden kuruluş, bu kapsamda 2020 TOKİ İzmir emeklilere ev imkanları da sunmaktadır.

2020 TOKİ İzmir Emeklilere Ev Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, emekli vatandaşlara özel olarak Türkiye’nin hemen hemen her noktasında özel konut projeleri hayata geçirirken, ayrıca nitelikli konut projeleri olarak üretmiş olduğu projelerin belli bir kısmını da emekliler için tahsis etmektedir. Örneğin; 2020 TOKİ emeklilere ev sunan İdare, direkt olarak kendi uygulaması olan projelerdeki konutların yüzde 25’ini emeklilere tahsis etmektedir. Yani 100 konutluk bir projedeki 25 adet konut yalnızca emeklilere teslim edilmektedir. Bunun dışında emeklilerin talepleri doğrultusunda da özel olarak projeler geliştirilmektedir. 2020 TOKİ İzmir başvuru işlemlerini gerçekleştiren emekliler kolaylıkla ev sahibi olabilmektedir.

2020 TOKİ Emekli Ev Alma Şartları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, emekli vatandaşları ev sahibi yapabilmek adına 2020 TOKİ ev şartları aramaktadır. Öncelikle;

  • Emekli vatandaşların T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin yer aldığı il ve ilçede en az 1 yıl ikamet ediyor olması,
  • Aylık hane gelirinin en fazla 3 bin 300 TL olması,
  • Daha önce kendisinin ya da ailesinden birinin adına kayıtlı konut bulunmaması gerekmektedir.

Bunun ile beraber eşlerden her ikisinin emekli olması halinde eşlerden yalnızca birinin başvuruda bulunması ve emeklinin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması da 2020 TOKİ ev şartları arasında yer almaktadır.

2020 TOKİ İzmir Emeklilere Konut Projeleri için Çekiliş Tarihleri

Toplu Konut İdaresi, emekliler için sunmuş olduğu bu konutlar için kura çekilişleri düzenlemektedir. Hangi konutun hangi emekliye teslim edileceğini belirleyen kura çekilişleri için öncelikle emeklilerin Ziraat Bankası ve Halkbank gibi bankalara müracaat ederek 2020 TOKİ başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. TOKİ İzmir projelerinin çekiliş tarihleri ise, TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.